Slavili jsme Den Země

Letošní Den Země jsme slavili s malým zpožděním - ve čtvrtek 10. května. Přesto se jeho oslavy nesly v klasickém duchu - pobyt venku v krásném okolí naší školy, spousta stanovišť a týmové soutěžení. Zábavné úkoly si jako vždy pro děti připravili jejich učitelé ve spolupráci s vychovateli školní družiny i klubu a samozřejmě s pro nás už nepostradatelným panem Muchou.

Fotogalerie ze Dne Země

A tak jsme poznávali zvířata i rostliny, testovali své znalosti z recyklování, zdravovědy, topografie nebo dopravní výchovy, vyzkoušeli si svou zručnost při skládání puzzle nebo sportovních aktivitách. Oblíbené stanoviště druhého stupně - střelba ze vzduchovky - bylo letos ještě zpestřeno panem Jeřábkem, který děti překvapil maskáčovými uniformami, barety i barvami na obličej. Poprvé se také našeho Dne Země zúčastnily i děti ze ZŠ Leskovec.


 

K bodům získaným na stanovištích si pak všechna družstva připočetla ještě další za letošní zvláštní úkol, který zněl: "Napiš Zemi přání k narozeninám!". Většina přání byla nad očekávání nás učitelů - kromě zdraví, čisté vody a nezničené přírody byla zaznamenána i přání velmi originální, jako např. "Ať se pořád otáčíš!" nebo "Ať se globálně neotepluješ!" Po sečtení všech bodů pak mezi nejlepšími skončila následující družstva: stupně vítězů mezi týmy prvního stupně obsadily na třetím místě Koaly ze 2. třídy, druzí skončili Mimoni ze 3. třídy a vítězství vybojovali Ohniví draci také ze 2. třídy. Na druhém stupni obsadilo bronzovou příčku družstvo Black and white z 8.A, stříbrní skončili Night neon z 8.B a ze stejné třídy pochází i družstvo vítězů s krkolomným názvem VEVEEVKABAPE.

Fotografie ze Dne Země i přání vytvořené dětmi budou ke zhlédnutí ve škole v prvním patře před ředitelnou.