Doporučené úkoly pro 1. třídu

13. 10. 2020: Vážení rodiče, vzhledem k rychlému vývoji událostí kolem uzavření prvního stupně základních škol a mojí zkušenosti z jarních měsíců, jsem se rozhodla vydat dětem poněkud více učebního materiálu, než by odpovídalo předpokládané době uzavření prvního stupně. Zatím totiž bohužel nevíme, jak dlouho budeme muset zůstat doma.

Do konce měsíce října bychom měli číst „Živou abecedu“. Slabikář zatím odložte až na listopad. Fialovou písanku (velkou) budeme potřebovat pouze na naučení se a procvičování tvarů číslic – z té strany od „pejska“. Písanku číslo 2 také můžete zatím odložit (na prosinec). A v „Počítáme zpaměti“ začnou děti počítat, až probereme odčítání. Také s tímto učebním materiálem zatím vyčkejte. V sáčku jsou připravená písmena, která bychom se měli postupně učit. Vždy, když se děti seznámí s novým písmenem, mohou si je založit do „desek na písmena“.

Karty s čísly a geometrickými tvary se rovněž zakládají až v momentě, kdy se s nimi děti seznámí.

Sešity na domácí úkoly využijte podle vlastního uvážení k procvičování tvarů písmen a číslic, které dětem sami předepíšete (podobně, jak je zavedeno).

Nejideálnější by bylo, kdyby si děti denně četly, psaly a počítaly, ale vím, že někdy to prostě nevyjde. V prvním ročníku je třeba se soustředit na učební a pracovní návyky pro základy čtení, psaní a počítání a také na rozvíjení řeči, vyjadřovacích schopností a rozvoji jemné motoriky ruky(psaní).

Stěžejní práce bude čtení slabik a slov v Živé abecedě, psaní do písanky 1, počítání do pracovní učebnice matematiky a vypracování úkolů v pracovní učebnici prvouky.

Doporučené úkoly pro 1. ročník na období od 14. 10. do 16. 10. 2020. 

 Pro tento zkrácený týden pro vás mám jen několik úkolů, protože jsme hodně práce zvládli spolu ve škole.

V „Živé abecedě“ si s rodiči budete číst na stranách 32 až 35. Nové pro vás budou úkoly na straně 35, kterou jste ještě nečetli. V posledním cvičení „u hvězdičky“ budete číst věty a doplňovat je slovy namísto obrázků. Takové cvičení jsme už spolu také dělali.

V Písance 1 budete pokračovat na stranách 6 a 7. Nové pro vás bude písmeno m. Základní tahy jsme již nacvičovali do velké fialové písanky, tak i v této malé písance určitě zvládnete toto písmeno napsat. Dejte si pozor, abyste se při psaní kopečků vraceli po stejné čáře. Jinak by se nožičky písmena rozdvojovaly a písmeno by nebylo hezké. V řádku „u tužky“ na straně 7 si napište písmena l, é, m.

V matematice budete řešit úkoly na stranách 39, 40 a 41. Než ovšem začnete psát nuly na straně 40, procvičte si psaní této číslice ve velké fialové písance na straně 1. Psaní nuly jsme si už také ukazovali, tak nezapomeňte, že se točí do leva!

V prvouce jsme si povídali o zahradě a o ovocných stromech, které v ní rostou. Úkoly na straně 12 určitě lehce zvládnete splnit.

Kdo má chuť na další úkoly do matematiky, ať klikne ZDE.

Ráda bych se také prostřednictvím videokonference viděla alespoň několikrát za týden se svými žáky a jejich rodiči, kde bychom si prošli a zopakovali důležité nebo problematické části výuky na dálku. Videokonference nejsou povinné, ale budu ráda, když se jich podle svých možností zúčastníte. Pozvánku na tu první, která se uskuteční v pátek v 10:00 máte zde:

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/5181660520?pwd=YlBtMUVla2x4SldIQ291a0JrRHZ1dz09

Meeting ID: 518 166 0520
Passcode: 6agdK5

Pokyny k instalaci aplikace ZOOM jsou zveřejněny na našich webových stránkách v odrážce návody pro distanční výuku.

Sledujte bedlivě webové stránky naší školy, kde budou další pokyny a informace. Pokud budete potřebovat poradit nebo se na něco zeptat, volejte na číslo:  737 397 264 nebo pište na e- mail:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.