Český jazyk - 9. ročník 19.-23.10.2020

Dobrý den v dalším týdnu distančního učení.

Český jazyk

1. Do mluvnice tento týden máte interaktivní cvičení na procvičování, protože to posílání fotek ze sešitů není ideální. Záleží ale na vaší poctivosti a doufám, že si ta cvičení uděláte. Vyberte 1 z těchto 3, u kterého vyfotíte výsledek printscreenem(nebo mobilem)a pošlete na messenger.

Pravopis --Určování vedlejších vět -- Doplněk- vysvětlení --- Doplňek - určování

 

Sloh

Do slohu máte zpracovat slohovou práci z vypravování. Bude hodnocená. Musí obsahovat název, osnovu, členění do odstavců. Rozsah min. 1,5 strany A5 (ve wordu půl strany A4 s velikostí písma 12)

Ještě jednou témata:

1. O pyšném tričku (pohádkové vypravování)

2. Můj největší trapas(nebo jakýkoli tvůj zážitek z poslední doby)

3. Napiš smyšlené vypravování, ve kterém použiješ slova: prázdniny, hrad na kopci, vzkaz, sraz, cesta lesem, nečekaná událost, zranění, pomoc na cestě

Je to jediný úkol k zaslání, nejlepší je napsat ve wordu a poslat jako přílohu do e-mailu (prosím všechny, kdo mají možnost, ať napíší v textovém souboru i kvůli opravování). Zaslat do pátku 23.10.

Literatura

Tento týden pokračujeme s tématem Literatura v době renesance

Podívejte se na video, jak probíhala renesance v Čechách. Je to sice krátké, ale výstižné. Možná pochopíte, že to byla změna životního stylu ve středověké Evropě. 

Napište si do literárních sešitů zápis o italské renesanci.

Odkaz na videokonference je stále stejný:

Marcela Koňaříková is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Marcela Koňaříková's Personal Meeting Room

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/3127541607?pwd=VEgvZVJVanBXeFNDMnE2bGtBSXczUT09

Meeting ID: 312 754 1607

Password: 1VfGiQ

 

 

Slohové práce a jeden výsledek mluvnických cvičení posílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na messenger.