Fyzika 19.-23.10.2020

Elektřina a magnetismus

Zdravím fyzici,

  tak máme za sebou elektromagnetickou indukci. Společně si ji ještě projdeme na online hodině. Pokud by ještě někdo potřeboval "berličku" pro elmg. indukci tak se podívejte ještě na tohle video, či na prezentaci.

Na základě online hodiny a pomocných prezentací a videí vyplňte pracovní listy - elmg. indukce a opakovací testík, vyfoťte a pošlete na mega (založte si složku pro fyziku), bude to hodnoceno.

Téma pro tento týden je STŘÍDAVÝ PROUD

Nejprve si zazpívejte píseň , kterou když budete poslouchat již malé informace získáte :) Jednoduché vysvětlující video je "vznik střídavého proudu", taktéž vysvětlující video může být "generátor střídavého proudu"

Na hodině si společně projdeme tuhle prezentaci. Kde vám vysvětlím vznik střídavého proudu a taktéž rozdíl mezi stejnosměrným a střídavým proudem, což je krásně vysvětleno v badatelně.

Taktéž můžete shlédnout animace vzniku střídavého proudu zde

Jakmile si vše vysvětlíme, tak si zapíšeme tento zápis. (do zápisu si vložíme jeden vztah) Zápis mi poté vyfotíte a pošlete na mega do fyziky, děkuji.

A abych vás navnadila co nás bude příště čekat, koukejte:

Takže na příští hodinu budete mít nachystaný čtverečkovaný papír, pravítko, tužku, kalkulačku a v hlavě informaci jak vzniká střídavý proud.

Jakýkoliv dotaz, připomínku posílejte či pište na messenger do skupiny či osobně (Šviráková Katka), či domácí úkol mi posílejte na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. jako odkazy na mega, díky.

Těším se na vás na online hodině zde:

Katka Šviráková is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
 
Topic: Katka Šviráková's Personal Meeting Room
 
 
Meeting ID: 862 572 8294
Passcode: 6sbECi