Doporučené úkoly pro 1. ročník na období od 2. 11. do 6. 11. 2020

Dobrý den všem prvňáčkům i jejich rodičům. Po týdnu pauzy se opět setkáváme při společné práci v rámci distanční výuky. Doufám, že jste si odpočinuli a jste připraveni pokračovat v našem učení se na dálku.

A co se tedy spolu máme naučit? 

Ve čtení to budou písmena U, u a I, i a samozřejmě slabiky s těmito písmeny. Také si nezapomeňte natrhat tato písmena do desek. V písance se naučíte psát písmeno A, a. V matematice budete odčítat a znázorňovat odčítání na číselné ose. Některá cvičení budeme vypracovávat při videokonferenci a jiná budete dělat sami s rodiči. V prvouce nás čeká povídání o obci, kde žijeme. O jejich důležitých budovách (obecní úřad, obchod, kulturní dům, kostel, pošta, nádraží…) a také o nejbližším okolí (vesnice, města).

V ŽIVÉ ABECEDĚ splňte úkoly u modré a červené pastelky na straně 40. Na straně 41 doplňte v úkolu- u sovy chybějící písmena a naučte se číst slabiky. Na straně 42 vás čeká úkol u červené pastelky a na straně 43 se naučte číst slabiky ve směru šipek. Úkol u otazníku uděláme v rámci videokonference (asi ve středu). Další písmeno, které se máte naučit je I, i. S rodiči si opět splňte úkoly u červené a modré pastelky na straně 44. Poslední stranou, kde budete plnit úkoly, je strana 45. Přečtěte si slabiky u všech úkolů a poskládejte do mřížek slova podle obrázků v úkolu u srdíčka.

V PÍSANCE se nejdříve pokuste nacvičit tvar „oválu protáhlého nahoře do zobáčku“. Asi to každému hned nepůjde. Psaní tohoto tvaru se pokusím vysvětlit i při videokonferenci. Za úkol pak napíšete strany 13, 14 a 15.

V MATEMATICE splňte úkol 3. na straně 45. Na straně 46 vyřešte úkoly 2., 3., 4. a 5. Znázorňování na číselné ose zkusíme udělat společně v rámci videokonference. Na straně 47 znázorněte a vypočítejte úkoly: 2., 3., 4. Poslední úkoly budou na straně 48: 2., 3., 4., 5., 6. A pokud chcete ještě další úkoly, klikněte ZDE.

V rámci PRVOUKY si budeme povídat o obcích, kde žijete (Valašská Polanka, Lužná) při videokonferenci. Pro vás mám jediný dobrovolný úkol: Projděte se po vaší obci a nakreslete jednu významnou budovu ve vaší obci a obrázek mi pošlete na e- mail.

Prosím o zaslání nafocených stran 14 a 15 v písance a strany 48 v matematice na můj e – mail:

Telefon: 737 397 264                               
e- mail: 
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Join Zoom Meeting

https://us05web.zoom.us/j/5181660520?pwd=YlBtMUVla2x4SldIQ291a0JrRHZ1dz09

Meeting ID: 518 166 0520
Passcode: 6agdK5

 Loučím se s vámi. Mějte hezký týden a buďte fit! Vaše třídní učitelka Vlasta Ibříšková