Matematika - 9.ročník, 2. - 6.11.2020

Zdravím všechny deváťáky,

v týdnu od 2.11. do 6.11. si rozebereme příklady ze statistiky, procvičíme ekvivalentní úpravy rovnic, seznámíme se s rovnicí se dvěma neznámými a soustavou dvou rovnic se dvěma neznámými. Máme tedy co dělat, tak zabereme. Opět budou tři videokonference v obvyklém čase.  A tentokrát nebude chybět ani jednoduchá písemka. 

Odkaz na videokonference:

Petra Janotová

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/5532673773?pwd=VjZMVXRBZkNOQng4c2VjYkxhOW9Edz09

Meeting ID: 553 267 3773

Passcode: 3b7dz4

 

PŘIBLIŽNÝ HARMONOGRAM TÝDNE

Pondělí

1)Na online hodině si vysvětlíme, v čem jste měli v domácích úkolech z minulého týdne chybu - statistika. Dále vyzkoušíme nový systém písemky (bez známky – zatím jen zkušební). 

2)Zopakujte si ekvivalentní úpravy rovnic. Opět nabízím pomocná videa: 

Video - jednoduché rovnice

Video - rovnice se závorkami

Video - rovnice se zlomky

Video - rovnice-nekonečně mnoho řešení, žádné řešení

DÚ k odevzdání do soboty 7.11.2020 do 12:00 hod. pracovní list – rovnice (uložte na MEGA, komu pořád nefunguje, pošlete jako přílohu v emailu) RADA – VYPOČÍTEJTE A ODEŠLETE JEŠTĚ DNES, PŮJDE VÁM SNÁZE DALŠÍ UČIVO

 

Středa

Na online hodině si napíšeme kratičkou písemku – statistika. Ten, kdo nedorazí, bude mít písemku s jiným zadáním v jiném čase (ať psanou nebo ho vyvolám ústně). Ukážeme si, jak vypadá jedna rovnice se dvěma neznámými (uč. str. 16-20). 

 

Čtvrtek

V této online hodině procvičíme další rovnice se dvěma neznámými z minulé hodiny. Také se seznámíme se soustavou dvou rovnic se dvěma neznámými.  

Upozorňuji dopředu – v pondělí v příštím týdnu si napíšeme opět krátkou písemku, tentokrát na ekvivalentní úpravy rovnic (opakujeme je pořád), také zde bude zařazeno učivo – jedna rovnice se dvěma neznámými. Pozor – soustava dvou rovnic se dvěma neznámými v písemce nebude. 

 

Mějte pěkný týden

Mgr. Petra Janotová

V případě dotazů mě kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo přes Messenger.