Doporučené úkoly pro 1. ročník na období od 9. 11. do 13. 11. 2020.

Dobrý den, zdravím děti i rodiče.

Děkuji za úkoly a obrázky, které jste mně poslali. Snažili jste se, jste šikovní a to je dobře. Ve druhém listopadovém týdnu bychom spolu měli začít číst ve SLABIKÁŘI a to bude změna!  Začínají se z vás stávat čtenáři. V textu bude méně slabik, ale za to přibude více slov.

V matematice budeme docvičovat a opakovat sčítání a odčítání do pěti. Budete počítat také ze sešitu:“ Počítáme zpaměti“. A v prvouce nás čeká téma: Moje rodina. Opět budete některé úkoly vypracovávat s rodiči a jiné se pokusíme zvládnout při pravidelných videokonferencích.

Úkoly do ŽIVÉ ABECEDY: V Živé abecedě si s rodiči udělejte úkoly u tužky a u hvězdičky na straně 46. Na straně 47 procvičte v úkolu u srdíčka - určení počáteční slabiky. Na poslední straně Živé abecedy je v úkolu u papouška básnička, kterou se naučíte zpaměti a také splníte úkoly u červené a zelené pastelky. Asi od středy bychom začali číst ve SLABIKÁŘI na stranách 3,4 a 5.

Úkoly do písanky: Ve psaní se máte naučit psát malé psací s a slabiky s tímto písmenem. Napojení písmen budu ukazovat během videokonference v pondělí. Další písmena, která máte zvládnout, jsou písmena velké psací O a malé psací o. Napojování dalších písmen opět předvedu během dalších videokonferencí během týdne. Za úkol napíšete strany 16, 17, 18 a 19. Pokud budete potřebovat další procvičování písmen a slabik, použijte další sešit, který jsem vám dala.

Úkoly do matematiky: V matematice si najděte sešit“ Počítáme zpaměti“ a můžete se pustit do řešení příkladů ve sloupečcích na stranách 1 a 2 (je to jeden z úkolů na tento týden). Dále si vyřešíte úkoly 2., 3., 4. na straně 49 v učebnici. Na straně 50 dopíšete a vypočítáte úkol 4. a 5. A na straně 51 vás čekají úlohy: 1., 2., 3., 5. a 6., které si rovněž splníte. Pro úkoly navíc klikněte ZDE.

V prvouce si budeme povídat o rodině. Zopakujte si, jak se jmenují vaši rodiče a vaši sourozenci. Úkol 1. a 2. budeme dělat společně. Pro vás mám úkol číslo 3. Nakreslíte nebo nalepíte na volné místo fotku své rodiny.

Na můj e-mail tento týden nafoťte a pošlete tyto úkoly: strany 17 a 19 z písanky a stranu 2 z Počítáme zpaměti. Telefon: 737 397 264, e- mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Hezký týden vám přeje vaše třídní učitelka Vlasta Ibříšková.

Odkaz pro videokonference:

 Join Zoom Meeting

https://us05web.zoom.us/j/5181660520?pwd=YlBtMUVla2x4SldIQ291a0JrRHZ1dz09

Meeting ID: 518 166 0520
Passcode: 6agdK5