Doporučené úkoly pro 2. ročník na pondělí 16. 11. 2020

Dobrý den, zdravím rodiče a všechny šikovné děti z druhé třídy. Nejprve bych Vám všem chtěla poděkovat za pravidelné posílání vypracovaných domácích úkolů. Tento týden zadávám domácí úkoly jenom na pondělí 16. 11. V úterý 17. listopadu je státní svátek - Den boje za svobodu a demokracii. V tento den nebude probíhat ani online výuka, máte volný den. A ve středu 18. 11. se s vámi všemi uvidím ve škole.

 

Český jazyk - v minulém týdnu jste se naučili slova s významem nadřazená, podřazená, souřadná a protikladná. V pondělí se seznámíte se slovy souznačnými. Souznačná slova jsou slova, která mají stejný nebo podobný význam. Uvedeme si to na příkladu slov holka || děvče nebo chlapec || kluk. Mezi slova se píšou dvě svislé rovné čáry ||, které jsou značkou pro slova podobného významu. Slova podobného významu najdete v učebnici ČJ na straně 35.  Ve cvičení 1 zkuste vyhledat dvojice slov souznačných a napište si je do sešitu ČJ Piš takto: král || vládce, podnos || tác, atd. Ve cvičení 2 si přečtěte sloupečky slov a z každého sloupečku vyřaďte jedno slovo, tak aby ve sloupečku zůstala jen slova označující podobnou vlastnost (ústně). Dále si ještě vypracujte cvičení 4 - z každého sloupečku vyber slovní spojení označující totéž např. pěkný den || hezký den (ústně). Tato slova budete probírat a procvičovat i na videokonferenci v pondělí 16. 11.

Kdo má zájem o úkoly k procvičování navíc, klikněte ZDE a ZDE.

 

Psaní - v písance si zopakujete psaní malého psacího „c, č“ na straně 21 (nezapomeňte, že u písmenka c i č je hlavička zatočená do obloučku).

                                                                                      

Čtení - v čítance na straně 39 přečtěte úsměvnou básničku „Jména“, vyřešte přesmyčky, rébusy a hádanky.  

 

Matematika - příklady sčítání a odčítání s přechodem přes desítku do 20 budete stále procvičovat v „Počítáme zpaměti 1“ na straně 26, vypočítejte sloupeček 79, 80, 81 a 82 (je to jen opakování, tak vám to půjde rychle). V pondělí budete pokračovat v procvičování sčítání desítek. V pracovním sešitě na straně 49 si vypracujte cvičení 2 a 3 (doplňte tabulky) a spočítejte žlutý sloupeček (cvičení 5). Na procvičení sčítání si ještě v „Počítáme zpaměti 2“ spočítejte sloupeček 1 na straně 1.

Kdo má zájem o úkoly k procvičování navíc, klikněte ZDE.

 

Prvouka – v minulém týdnu jsme se začali učit o rodině.  K tomuto učivu si doma vypracujete v  pracovním sešitě na straně 16 cvičení 4, 5 a 7. Ostatní úkoly už budeme společně provádět ve škole.         

 

Tak to už jsou všechny úkoly. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo 724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Zadané domácí úkoly mi už prosím Vás neposílejte na e-mail, ale ve středu 18. 11. je přineste do školy, kde si je zkontroluji. Děkuji.

 

Také přikládám pozvánku na pondělní videokonferenci dne 16. 11. v 9.30 hodin.

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/4687629510?pwd=OU9PRFc2MnhrQzU2dnVYbnNDS0VTdz09

Meeting ID: 468 762 9510
Passcode: JbGa4S

 

Přeji vám všem hlavně hodně zdraví a ve středu se na vás všechny moc těším ve škole. Všechny vás zdraví třídní učitelka Eva Matušová.