2.třída, domácí úkoly od 8. 12. do 11. 12. 2020

 

              

 

Dobrý den, zdravím rodiče i jejich děti, které od 8. 12. do 11. 12. přechází na distanční výuku. Domácí úkoly pro tento týden jsou následující.

 

Český jazyk: Procvičujte si psaní slov s u – ú – ů. Nejprve si zopakujte gramatické pravidlo pro psaní u – ú – ů a do modrého sešitu ČJ si napište cvičení 6 na straně 43 v učebnici ČJ. Dále si přečtěte cvičení 8 (diktát) a ústně odůvodněte pravopis u – ú – ů. Kdo z vás chce, může si doma toto cvičení napsat podle diktátu. Ve cvičení 7 si přečtěte jazykolamy a zkuste pečlivě vyslovovat. V tomto týdnu si ještě procvičujte dvojhlásky ou, au na straně 44. Ústně si vypracujte cvičení 1, 2, 3, 4 a 5. Cvičení 2 napište do sešitu ČJ. Také si proveďte slohové cvičení 5 na straně 43 (zkuste podle osnovy v učebnici popsat svoje kolo).

Kdo má zájem o úkoly k procvičování navíc, klikněte ZDE.

Čtení: V čítance si čtěte zimní a vánoční básničky na straně 54, 55, 56, 57 a text „Ježíšek se nemá zdržovat“ na straně 58.

Psaní: V písance na straně 27 si napište písmeno G a písmeno malé q a velké Q. Písmena q, Q si nejprve zkuste psát na papír. Dále si pak zopakujte psaní písmen „I“ a „J“ v písance na straně 28. Napište celé stránky.

Matematika: Na straně 63 ve cvičení 1 zapište, znázorněte a vypočítejte slovní úlohu a vypracujte i cvičení 2, 3, 4 i 6. Na straně 64 si nakreslete obrázek podle programu. V tomto týdnu se také naučíte příklady na odčítání jednotek typu 27-7= 20. Tyto příklady nejsou těžké a tak si na straně 65 vypracujte cvičení 1, 2, 3 a 4. Dále pak vypracujte i stranu 66 cvičení 1, 2, 3, 4, 5 a 6.

Počítáme zpaměti 1: dopočítejte celou stranu 28

Počítáme zpaměti 2: počítejte celou stranu 3 a 4

Kdo má zájem o úkoly k procvičování navíc, klikněte ZDE a ZDE.                                                                                                                                                      

Prvouka: Ve škole jsme probírali učivo „NÁŠ DOMOV“ a „OBEC“. V pracovním sešitě prvouky na straně 18 vypracujte cvičení 1, 2, 3 a 4. Dále si v učebnici prvouky přečtěte text o naší vlasti. Zapamatujte si, že stát, ve kterém žijeme, se nazývá Česká republika. Hlavní město naší vlasti je Praha a Prahou protéká řeka Vltava. V Praze sídlí vláda České republiky a Pražský hrad je sídlem prezidenta. Seznamte se i se symboly našeho státu: státní hymna, státní vlajka a státní znak.

 

Tak to už jsou všechny úkoly na tento týden. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo 724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vypracované úkoly mi neposílejte. Děti je přinesou vypracované příští týden do školy.

 

 

Přeji vám všem hlavně hodně zdraví a pohodový týden. Všechny vás zdraví třídní učitelka

Eva Matušová.