Přírodopis - 6. ročník - 1.- 5. 2. 2021

Ahoj, lesní přírodovědci...

I po závěru prvního pololetí jsme nuceni bohužel pokračovat v přírodopisu na dálku. Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří se snažíte i v dobrovolných úkolech a chodíte ven do přírody - mám z vás opravdu radost. Stopaři - jste skvělí!!!!! Příroda je totiž ta nejlepší přírodopisná učebna. 

Stále zůstáváme u lesního ekosystému. Tento týden nás budou zajímat tzv. lesní patra. Jejich význam si vysvětlíme spolu v hodině, také zápis uděláme v úterý společně. A jaké jsou vaše úkoly na tento týden?

1. Opakujte si stále poznávačky z prezentace, své hádanky si mohou pro spolužáky připravit opět šikovní "učitelé" - 5 libovolných zvířat z lesa. Těším se, že budu hádat s vámi. Pěkně připravené hádanky odměním jedničkou. 

2. Vytiskněte si a vyluštěte (už na úterní hodinu) opakovací křížovku, součástí tohoto pracovního listu je i obrázek - ten si vystřihněte a připravte na videokonferenci, budeme ho potřebovat do zápisu. 

Vyluštěné křížovky budu chtít v hodině vidět ... a jsem zvědavá na tajenku !! K jejich luštění použijte klidně sešity, nepředpokládám, že byste vše věděli sami. Jde o přípravu na příští týden, kdy si napíšeme první písemku do druhého pololetí.

Pokud nemáte tiskárnu, pište řešení řádků z křížovky do sešitu zezadu nebo mi dejte vědět a já vám v pondělí křížovku vytisknu. 

3. Promyslete si také, které lesní zvíře vás zaujalo, v hodině v úterý si vysvětlíme tvorbu tzv. lapbooku - půjde o další váš samostatný projekt z přírodopisu. 

Tak a to je vše...těším se na úterní hodinu a přidávám kontakty a pozvánku na videokonferenci.

Kontakty: mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., telefon 776046539, Messenger (se souhlasem rodičů) - Magda Kovářová

A odkaz pro připojení na videokonferenci - v úterý 6.A 4. hodinu A POZOR výjimečně ZMĚNA - 6.B AŽ PÁTOU HODINU 11:15 - 12:00 (jdu k lékaři, tu třetí hodinu bych nemusela stihnout, a vy máte před fyzikou volno). Napíšu vám to pro jistotu i do skupiny. 
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/3890667121?pwd=NWY5YmxZVmhpS0pBSGJqb0N6aHN4Zz09