Doporučené domácí úkoly od 1. 3. do 5. 3. 2021

 

Dobrý den, zdravím všechny rodiče i své šikovné druháčky. Po třech měsících školní docházky opět zůstáváte doma na distanční výuce. Věřím, že to nebude na dlouhou dobu a že se zase brzy všichni vrátíme do školy.

Český jazyk

V tomto týdnu budete pokračovat v procvičování tvrdých a měkkých souhlásek. Začněte v učebnici ČJ na straně 64. V básničkách pro maminku ve cvičení 4 doplňte neúplná slova a odůvodněte pravopis. Ve cvičení 5 najděte ve větách chyby, opravte je a správně napište do modrého sešitu ČJ. Cvičení 6 proveďte ústně - na otázky odpovídejte celou větou, využijte nápovědy. Pak přejděte na stranu 67 a doplňte neúplná slova ve cvičení 13, které si napište do sešitu ČJ. Všechna zadaná cvičení budeme probírat na videokonferencích, stejně tak jako slohové cvičení, ve kterém si budeme povídat o domácích zvířátkách.

Psaní

V písance budete pokračovat na straně 10 a11. Nejprve přepište říkanky „Podzimní“ a „Zimní“. Zkuste vyřešit přesmyčky a slova napište. Nezapomeňte si také spojit body podle abecedy a vzniklé obrázky si vybarvit.

Čtení

Zopakujte si čtení textu „Sluníčko a jarní zdravení“ v čítance na straně 96. Dále si přečtěte nový text „Zpívající domeček“ na straně 97 až 99. Jedná se o legrační příběh, zamysli se, čím je úsměvný? Víš, která z písniček je tak, jak má být? Kdo chce, může vymyslet podobnou legrační písničku. Nový text si také přečteme na jedné z videokonferencí.

Kdo má zájem o úkoly navíc z českého jazyka, klikněte ZDE a ZDE.

Matematika

V matematice si budete procvičovat a opakovat příklady sčítání a odčítání s přechodem přes desítku do 100. V pracovním sešitě vypracujte na straně 30 cvičení 1, 4, 5 a 6. Na straně 31 spočítejte úkol 2, 3, 7 a 8.

V pracovním sešitě „ počítáme zpaměti“ spočítejte sloupeček 60 na straně 15 a sloupečky 61 a 62 na straně 16. Zadaná cvičení budeme probírat i na videokonferencích.

 Kdo má zájem o úkoly z matematiky navíc, klikněte ZDE a ZDE.

Prvouka

V prvouce se seznámíte s některými druhy povolání. Většina dospělých má svoji práci, svoje zaměstnání - profesi. Každý je něčím užitečný, ale jsou i lidé, kteří práci nemají. Říká se jim nezaměstnaní. Podívejte se do učebnice prvouky na stranu 41 na různé druhy profesí a přečtěte si o nich. Znáš další druhy povolání? V pracovním sešitě prvouky si na straně 31 vypracujte cvičení 1 a 2.

Pro vás je prací chodit do školy a učit se. Po práci ve volném čase můžete provozovat různé koníčky, to co nás baví. Přemýšleli jste, čím budete, až vyrostete? O povolání i volném čase si budeme ještě povídat na videokonferenci.

Kdo má zájem o úkoly navíc, klikněte ZDE.

Tak to už jsou všechny domácí úkoly na tento týden. Úkoly navíc jsou dobrovolné, nemusíte je provádět. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo 724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Na závěr bych chtěla požádat rodiče, aby nafotili a poslali mi na e-mail vypracované úkoly z českého jazyka (str. 64 cv. 5 a str. 67 cv. 13), ze psaní (písanka str. 10 a 11), z matematiky (pracovní sešit str. 30) a z prvouky (pracovní sešit str. 31). Budu ráda, když mi všechny úkoly pošlete najednou (v jednom mailu) do konce příštího týdne. Moc Vám předem děkuji za spolupráci.

Také vás všechny ráda uvidím prostřednictvím videokonferencí, které budou probíhat každý pracovní den. Budou dvě - první od 8.30 do 8.10 hod. (popřípadě do 8.00 hod.), druhá bude od 9.30 do 10.10 hod. (popřípadě do 10.00 hod.). V první hodině se budeme věnovat českému jazyku, ve druhé hodině bude matematika. Podle potřeby do některé z hodin zařadíme i prvouku.

Také přikládám pozvánku na videokonference.

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/4687629510?pwd=OU9PRFc2MnhrQzU2dnVYbnNDS0VTdz09
Meeting ID: 468 762 9510
Passcode: JbGa4S

Přeji Vám všem pohodový a ve zdraví prožitý první březnový týden. Příští týden máte jarní prázdniny, tak si je pěkně užijte v kruhu rodiny.

Vaše třídní učitelka Eva Matušová