Český jazyk - III. třída od 15. 3. do 19. 3. 2021

Zdravím všechny moje andílky ze třetí třídy. Doufám, že jste si jarní prázdniny užili a odpočinuli si, teď nás bude čekat hodně práce. Především už dobereme všechna vyjmenovaná slova a budeme je spolu celý týden procvičovat. Rodičům moc a moc děkuji za trpělivost a pevné nervy, musíme to spolu ještě nějakou chvíli vydržet.

MLUVNICE: probereme si zbytek vyjmenovaných slov. Do školního sešitu si zapiš:

Vyjmenovaná slova po F - fyzika ( tento předmět budete probírat na druhém stupni )

Vyjmenovaná slova po Z - brzy, jazyk, nazývat se, Ruzyně - nyní letiště Václava Havla, slova: enzym, benzyl. Pozor na slovo brzičko - základ slova je brz, -ičko je přípona, proto se píše -i.

ÚKOLY: do domácího sešitu napiš z učebnice na straně 56 ( 57 ) cvičení 10 a 11 a POŠLI. Zelený pracovní sešit strana 60 - celá, neposílej, ve čtvrtek 18. 3. bude společná kontrola. Fialový pracovní sešit strana 31 - celá, POŠLI.

ČTENÍ: na pátek si nachystejte čítanku a čtenářský deník. Společně si přečteme báseň - Co všechno musí dělat jaro. Dobrovolníci nám přečtou jednu zpracovanou knížku ze čtenářského deníku.

PSANÍ: v písance vypracuj stránku 10 a 11.

SLOH: popovídáme si v pátek o změnách v přírodě na jaře.

Přeji Vám hodně klidu a pohody při plnění úkolů, v případě dotazů volejte na číslo:   731 806 546, úkoly posílejte na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Mějte se moc prima, už se na Vás v pondělí těší třídní učitelka Dajka Hladká.

Odkazy na procvičování: vyjmenovaná slova

                                    písnička na slova po Z a F

 

Odkaz na přihlášení:

https://zoom.us/j/9287862790?pwd=K1lFd1JLWDNlSXFRTSszVlRDeFp5dz09


Meeting ID: 928 786 2790

Passcode: P0p6Mi