Doporučené úkoly pro 2.ročník na období od 22.3. do 26.3. 2021

 

Dobrý den, zdravím všechny rodiče i své šikovné druháčky. Opět tu máme nový týden, tentokrát už jarní. Jaké úkoly nás čekají?


Český jazyk


Na videokonferencích se budeme i v tomto týdnu seznamovat s novým učivem - psaní souhlásek uprostřed a na konci slov. Nejprve si zopakujeme pravidlo pro psaní takových slov. Na videokonferencích budeme také společně probírat cvičení v učebnici ČJ na stranách 68 a 69 (ústně). V rámci domácí přípravy si do modrého sešitu ČJ napíšete cvičení 2 na straně 68 a cvičení 5 na straně 69 (stačí napsat jen doplňovaná slova, která napište malým psacím písmem). Na páteční videokonferenci si ve slohu budeme povídat o svátcích jara a o velikonočních zvycích a tradicích (učebnice strana 65 cvičení dole v zeleném pruhu).

Do ČJ dostanete ještě jeden úkol - nastříhat si 14 kartiček o velikosti asi 10 x 6 cm (velikost může být i menší a klidně použijte obaly od čaje nebo jiných potravin, nemusí to být jen čtvrtka). Na každou kartičku si napište jedno písmenko, můžete je napsat v tiskacím tvaru nejlépe tmavým fixem. Pište tato písmena - b, p, d, t, ď, ť, h, ch, v, f, z, s, ž, š.

Psaní                                                                                                                      

V písance budete pokračovat na straně 14 a 15. Za domácí úkol si nejprve přepíšete říkanku „Pohádková“. Na videokonferenci si vyluštíme přesmyčky a slova napíšeme. Na další stránce společně splníme úkol hned nahoře (oddělíme slova ve větách a určíme pohádku). Zbytek strany 15 bude vaše domácí příprava – správně napíšete věty o pohádkách a v dalším úkolu doplníte dvojice pohádkových postav.

Čtení

V minulém týdnu jsme začali číst pohádku „Jak Křemílek a Vochomůrka zasadili semínko“. Vyprávějte příběh, který jsme četli. Pohádku si dočtěte do strany 104. Víte, která kytka vyrostla? Kdo zachránil Vochomůrku? Nezapomeňte si také přečíst hádanky. Dále si přečtěte stranu 105 – básničku „Březen“ a text s obrázky „Na jaře“.  Říkejte, co se děje v přírodě na jaře. Na videokonferenci si zahrajeme na básníky a doplníme rýmy do veršů v básničce „Řeka“ a „Žába“ na straně 106. Víš, jak se máme správně chovat v přírodě?

Kdo má zájem o úkoly navíc z českého jazyka, klikněte ZDE a ZDE.


Matematika

 Procvičujte si příklady sčítání a odčítání s přechodem přes desítku do 100. V pracovním sešitě „Počítáme zpaměti“ spočítejte sloupečky 65 a 66 na straně 17 (domácí příprava). Na videokonferencích budeme pokračovat v přípravě na násobení. Společně probereme v pracovním sešitě stranu 37 cvičení 1, 2, 3 a 4. Nejprve se znázorněné příklady násobení naučíme zapisovat i počítat a naopak napsané příklady násobení se naučíme znázorňovat do čtvercové sítě. Při počítání příkladů násobilky 2 musíte umět násobky dvou. Násobky čísla 2 se začneme učit na videokonferenci. V rámci domácí přípravy se násobky čísla 2 naučíte zpaměti - 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20. Najdete je v pracovním sešitě na straně 38 ve cvičení 1 a 2 (tato cvičení i cvičení 3, 4, 5 a 6 vypracujeme na videokonferenci).

Kdo má zájem o úkoly z matematiky navíc, klikněte ZDE a ZDE.


Prvouka

V prvouce se začneme učit o jaru, které nám letos začalo 20. března.  Nejprve si v učebnici prvouky na straně 44 přečtěte text o jaru. Zapamatuj si, že první jarní den je den jarní rovnodennosti. Jarní měsíce jsou: březen, duben, květen. Na jaře se dny prodlužují a noci se zkracují. Učivo o jaru budeme probírat i na videokonferenci a také si budeme povídat o proměnách přírody na jaře i o jarním počasí. V pracovním sešitě prvouky vypracujete v rámci domácí přípravy cvičení 1 na straně 34. Na videokonferenci pak také vypracujeme cvičení 2, 3 a 4.


Tak to už jsou všechny domácí úkoly na tento týden. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Na závěr bych chtěla požádat rodiče, aby nafotili a poslali mě na e-mail vypracované úkoly z českého jazyka (str. 68 cv. 2 a str. 69 cv. 5), ze psaní (písanka str. 14 a 15), z matematiky (počítáme zpaměti str. 17, sloupeček 65 a 66) a z prvouky (pracovní sešit str. 34). Budu ráda, když mi všechny úkoly pošlete najednou (v jednom mailu) do konce příštího týdne (do 28. 3.). Moc Vám předem děkuji za spolupráci.

 


Také vás všechny ráda uvidím prostřednictvím videokonferencí, které budou probíhat každý pracovní den. Budou dvě - první od 8.30 do 8.10 hod. (popřípadě do 8.00 hod.), druhá bude od 9.30 do 10.10 hod. (popřípadě do 10.00 hod.



Také přikládám pozvánku na videokonference.


Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/4687629510?pwd=OU9PRFc2MnhrQzU2dnVYbnNDS0VTdz09
Meeting ID: 468 762 9510
Passcode: JbGa4S


Přeji Vám všem pohodový a ve zdraví prožitý první jarní týden.

Vaše třídní učitelka Eva Matušová