Anglický jazyk 29. 3. - 31. 3. 2021 skupina paní učitelky Pecárové

Hello my pupils.

A už jsou tady Velikonoce. Tento týden jsou jen tři dny výuky a pak je velikonoční volno, tak jej využijte beze zbytku. Tři dny k učení a pak zasloužené volno k odpočinku a zábavě.

Dotazy, připomínky – e-mail, messenger, hangouts, telefon

Odevzdávejte úkoly – dodržte prosím termín.

Přihlašujte se na on-line hodiny podle rozvrhu VČAS.

https://us02web.zoom.us/j/5797257375?pwd=WDFsUElJYUplSW96NVo0dDVGMk9Vdz09

V úterní on-line hodině si společně zopakujeme tvoření otázek a odpovědí v přítomném prostém čase a také hodiny. Tak si zopakujte nejen říkanku „Čtvrť, půl, třičtvrtě, celá, ukaž mi ručičko kolik to dělá?“. Procvičování 1, procvičování 2, procvičování 3, procvičování 4 a procvičování 5.

Na úterý na hodinu si také připravte cvičení 3A na straně 41 v pracovním sešitě. Poslech zde. Společně si ho zkontrolujeme a dokončíme cvičení B. Žáci, kteří se nezúčastní on-line hodiny, obě pošlou ke kontrole.

V pracovním sešitě si pak udělejte cvičení 2 na straně 40. Čas pište slovy, jako v příkladu. Pošlete ke kontrole do čtvrtku do 12:00.

A ještě trochu zábavy - dobrovolné velikonoční video a ještě jedno veselé video jak slavíme velikonoce. Jak se slaví Velikonoce ve Velké Británii si můžete přečíst zde. Najdete tam také recept na tradiční velikonoční buchtu „hot cross bun“ i s říkankou:

Hot cross buns, hot cross buns,

one a penny, two a penny,

Hot cross buns.

If you have no daughters,

give them to your sons,

One a penny, two a penny,

Hot cross buns.

Přeji Vám všem doma hlavně zdraví a hodně jarního sluníčka po celou dobu velikonočních svátků.

HAPPY EASTER FOR YOU.