Doporučené domácí úkoly pro 2. ročník od 6. 4. do 9. 4. 2021

Dobrý den, zdravím všechny rodiče i své šikovné druháčky. První dubnový týden je také zkrácený, protože byly velikonoční prázdniny. A jaké úkoly nás čekají v tomto týdnu?

Český jazyk

Na videokonferencích budeme pokračovat s opakováním souhlásek uprostřed a na konci slov. Nejprve si znovu zopakujeme pravidlo pro psaní takových slov. Na videokonferencích budeme společně probírat cvičení v učebnici ČJ na straně 71 (ústně). V rámci domácí přípravy si do modrého sešitu ČJ napíšete cvičení 11 na straně 71.

Psaní                                                                                                                      

V písance se vrátíme na stranu 16 a 17. Za domácí úkol si nejprve přepíšete říkanku „Prokop“ a pak věty na straně 17, do kterých správně doplníte názvy povolání.  Na videokonferenci vyřešíme rébusy s obrázky a budeme hádat hádanky o povolání.

Čtení

V tomto týdnu se v čítance vrátíte na stranu 107 a 108, kde si přečtete texty „Les“ a „O toulavé kapce krve“.  Také na videokonferenci budeme s těmito texty pracovat. Zaměříme se na porozumění a orientaci v textu. Také splníme zadané úkoly a odpovíme na otázky.

Kdo má zájem o úkoly navíc z českého jazyka, klikněte ZDE a ZDE.

Matematika

 Stále si opakujte příklady sčítání a odčítání s přechodem přes desítku do 100. V pracovním sešitě „Počítáme zpaměti“ spočítejte sloupečky 69 a 70 na straně 18 (domácí příprava). Na videokonferencích budeme procvičovat násobky čísla 2, příklady násobení číslem 2 a zopakujeme si znázorňování příkladů ve čtvercové síti.  Také společně probereme slovní úlohy na násobení, doplníme tabulku, vypočítáme závorky a vysvětlíme si, kolik je jeden pár.  V pracovním sešitě vypracujeme stranu 40 a 41.  

Kdo má zájem o úkoly z matematiky navíc, klikněte ZDE a ZDE.

Prvouka

V prvouce začneme probírat rostliny na jaře. Na videokonferenci si v učebnici prvouky na straně 44 prohlédneme květiny, které kvetou na jaře.  V pracovním sešitě prvouky si vypracujeme cvičení 1 a 2 na straně 36, které si pak vymalujete v rámci domácí přípravy. Dále se na videokonferenci seznámíme s vývojem plodu (učebnice strana 45) a v rámci domácí přípravy si vypracujete cvičení 3 v pracovním sešitě na straně 37 - doplníte, jak se vyvíjí plod, a obrázky si vybarvíte.

Kdo má zájem o úkoly z prvouky navíc, klikněte ZDE.

 

Tak to už jsou všechny domácí úkoly na tento týden. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Na závěr bych chtěla požádat rodiče, aby nafotili a poslali mě na e-mail vypracované úkoly z českého jazyka (str. 71. cv. 11), ze psaní (písanka str. 16 a 17), z matematiky (pracovní sešit str. 40) a z prvouky (pracovní sešit str. 36). Budu ráda, když mi všechny úkoly pošlete najednou (v jednom mailu) do konce příštího týdne (do 11. 4.). Moc Vám předem děkuji za spolupráci.

 

Také vás všechny ráda uvidím prostřednictvím videokonferencí, které budou probíhat každý pracovní den. Budou dvě - první od 8.30 do 8.10 hod. (popřípadě do 8.00 hod.), druhá bude od 9.30 do 10.10 hod. (popřípadě do 10.00 hod.)

 


Také přikládám pozvánku na videokonference.

 

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/4687629510?pwd=OU9PRFc2MnhrQzU2dnVYbnNDS0VTdz09
Meeting ID: 468 762 9510
Passcode: JbGa4S

 

Přeji Vám všem pohodový zkrácený školní týden.

Vaše třídní učitelka Eva Matušová