Studiní pobyt v Londýně a Paříži

 

 Šest dní na cestách, od 16. do 21. května 2013, strávilo 11 žáků naší školy ze 6., 8. a 9. ročníků. A zpět domů a do školy si přivezli mnoho zážitků a vzpomínek. 

Po celodenní cestě autobusem jsme se na příjezd do Londýna už těšili. Shlédli jsme nejen památky, ale i moderní město z výšky Londýnského oka i z chodníků a cest. Obdivovali jsme Whitehall, Westminsterský palác i katedrálu, Big Ben, Tower Bridge a další. Chodili jsme po Trafalgarském náměstí, Piccadilly i tržnici Covent Garden. Navštívili jsme Přírodní a historické muzeum, Národní muzeum námořnictví, Národní galerii a viděli jsme loď Cutty Sark. Prošli jsme podchodem pro pěší pod Temží a v Greenwichském parku jsme se fotili u nultého poledníku. Jeli jsme londýnským starým i novým metrem i patrovým autobusem. Také návštěva fotbalového stadionu Chelsea v nás zanechala nezapomenutelné zážitky. 

I třetí den v Anglii jsme se měli na co těšit. Starobylá hradní věž i kostel v přístavním městečku Rochester, stejně jako městské muzeum, ve kterém jsme se cítili jako na palubě staré lodě a také muzeum Charlese Dickense byly  jen začátkem krásného slunečného dne. Naše cesta pokračovala návštěvou vodního hradu a jeho zahrad v Leedsu.

Další den nás hlavní město Francie přivítalo hustým deštěm, ale nás to neodradilo. Po čekání v dlouhé řadě jsme si Paříž prohlédli z Eiffelovy věže. Prohlídka největšího muzea armády a Napoleonovy hrobky v Invalidovně byla velmi zajímavá. Cestou k řece Seině i plavbě po ní jsme opět viděli mnoho pařížských památek – Louvre, chrám Notre Dame, egyptský obelisk na náměstí de la Concorde, Vítězný oblouk a další.

Všichni budeme vzpomínat i na své anglické rozhovory v rodinách a spousty dalších zážitků, které ke správnému výletu prostě patří.

Chtěla bych všem účastníkům moc poděkovat za úžasné chování na tak dlouhém výletě a přeji Vám všem, aby jste se tam ještě někdy v budoucnu podívali.

 

Díky.         Marta Pecárová