Český jazyk 26. 4. - 30. 4. 2021

Moji milí čtvrťáci.

Týden ve škole rychle utekl. Tak nějak rychleji při společné práci i zábavě, že? Pečlivě plňte úkoly, trénujte, procvičujte, ať máte nejen ve škole v úkolech co nejméně chyb.

Vypracované úkoly neposílejte, kromě úkolu ze čtení. Ostatní zkontroluji až ve škole, ve které se uvidíme 3. května. 

Dotazy, připomínky – e-mail, messenger, hangouts, telefon

Přihlašování na on-line hodiny 

https://us02web.zoom.us/j/5797257375?pwd=WDFsUElJYUplSW96NVo0dDVGMk9Vdz09

Podstatná jména jsme opakovali a procvičovat budeme stále. V pátek jsem Vám ve škole dala pracovní list, na kterém máte dvě cvičení na procvičení. 

Procvičovat můžete zase i on-line. A můžete si vybrat na našich oblíbených stránkách – 1. procvičování, 2. procvičování, 3. procvičování, 4. procvičování, 5. procvičování, 6. procvičování, 7. procvičování.

V on-line hodinách se budeme věnovat slovesům. Zopakujeme si to, co jsme se naučili ve škole – určitý a neurčitý tvar slovesa (co vše už umíme u sloves určit), jednoduché a složené tvary sloves a zvratná zájmena.

V on-line cvičeních si procvičte zde: 1. u sloves určujeme – osobu, číslo a čas 

2. slovesné tvary určité a neurčité – 1. procvičování, 2. procvičování a pexeso

3. jednoduché a složené tvary sloves – 1. procvičování a 2. procvičování.

A nyní ještě písemné opakování v pracovním sešitě. Na straně 52 vypracujte cvičení 8, 9, 10. Na straně 53 cvičení 12, 13. Pracujte podle zadání.

ČTENÍ

Tentokrát není úkol z čítanky. Na této webové stránce přečtěte článek „Lililinda Superhvězda“ a splňte on-line úkoly za textem. Nechte si vypracování na konci stránky „zkontrolovat“ kliknutím na obdélník „MÁM HOTOVO“. Hodnocení na začátku stránky vyfoťte a pošlete.

A také si přečtěte tento druhý článek „Noční můra nespí“. A stejně jako z prvního článku, pošlete i hodnocení tohoto článku.

Pokud se Vám nepodařilo na text dostat přes odkazy, tak na stránce, která se Vám otevřela kliknete na "4. ročník" a pak na nejdelší odkaz "čtení s porozuměním". Tam vyberte v okruhu "humorné" článek Lililinda Superhvězda a v okruhu "dobrodružné" článek Noční můra nespí.

SLOH

Pokuste se vyprávět příběh podle této obrázkové osnovy. V dalším týdnu ve škole budeme dělat podobný úkol.

S pozdravem

Marta Pecárová