Český jazyk- 9. ročník 3.-7.5.2021

Dobrý den v dalším týdnu!

Mluvnice

Tento týden pokračujeme v opakování pravopisu velkých písmen, ale také v procvičování všeho dosud procvičovaného učiva. V úterý bude většina na přijímacích zkouškách. Ti, kteří se budou učit, budeme opakovat vše formou různých her a cvičení online, připravte se na nějaký pravopis.

Literatura

Ve čtvrtek se všichni potkáme. Na tuto hodinu si připravte cvičení z učebnice českého jazyka str.56/9, kde máte jednak doplnit velká písmen, jednak spojit dílo s autorem. 

 V této hodině si doplníme některé české autory 19. století, kteří by patřili do realismu. 

Sloh

V páteční videokonferenci si vezmeme sloh a budeme se spolu s úvahou učit o diskusi, debatě a dalších publicistických žánrech. Použijeme vaše poznámky o postavení žen v minulosti a můžeme přemýšlet o postavení mužů dnes. Můžete se podívat na video a přemýšlet, s kterými názory souhlasíte a s kterými ne.

Domácí úkol

1.  Připravte si cvičení z učebnice českého jazyka str.56/9, kde máte jednak doplnit velká písmena, jednak spojit dílo s autorem.

2. Interaktivní cvičení na pravopis čárek (vyplň a e-mail to teacher: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) 

Videokonference na stejném odkazu:

https://zoom.us/j/3127541607?pwd=VEgvZVJVanBXeFNDMnE2bGtBSXczUT09

Meeting ID: 312 754 1607

Password: 1VfGiQ