Přírodopis - 6. ročník - 3.-7.5. 2021

Zdravím vás, šesťáci...

tento týden nás čeká zejména praktické poznávání - seznámíme se s VODNÍMI PTÁKY. 

Zjistíme, jakou potravou se živí, jak jsou přizpůsobeni životu u vody nebo přímo ve vodě, jaké řády ptáků nejčastěji u vody najdeme...

  • stále platí - opakujte si minulé učivo a poznávačky - třeba ZDE
  • na hodinu si vytiskněte zápis s poznávačkou a sami ještě před hodinou si vyplňte první úkol - nakreslete pomocí učebnice zobák řádu VRUBOZOBÝCH PTÁKŮ a zjistěte, jakou potravou se živí a jak ji svým zvláštním zobákem přijímají - zeptám se v hodině!
  • poznávačku uděláme v hodině společně
  • SAMOSTATNÝ POVINNÝ ÚKOL DO NEDĚLE: vyber si z poznávačky alespoň 3 zástupce a zjisti o každém z nich 5 informací (jak jsou velcí, čím se živí, jak se starají o mláďata....) + zapiš si do sešitu, vyfoť a pošli do neděle 9. KVĚTNA 

 

Dobrovolný úkol pro pět nejrychlejších z každé třídy: pták, který je na obrázku (a je označován jako "létající drahokam"), v naší poznávačce chybí. Pokud mi ale napíšeš, jak se jmenuje, do jakého řádu ptáků patří a jaké neobvyklé hnízdo si staví, získáváš jedničku za aktivitu. 

To je vše, mějte pěkný jarní týden a už jen přidávám kontakty - telefon 776046539, mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Messenger (se svolením rodičů). 

Odkaz na videokonferenci - těším se na vás v úterý - 6.B třetí a 6.A čtvrtou vyučovací hodinu.

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/3890667121?pwd=NWY5YmxZVmhpS0pBSGJqb0N6aHN4Zz09