Projekt Edison

V termínu 18.září -24.září 2017 bude na naší škole probíhat projekt Edison, od kterého si slibujeme zlepšení motivace k učení se cizím jazykům a také navázání kontaktů s mladými lidmi z celého světa.
Přijedou k nám 3 zahraniční vysokoškolští studenti, kteří vám budou v anglickém jazyce předávat informace o své zemi, a to vše samozřejmě v angličtině.
Bude třeba zajistit studentům ubytování v hostitelských rodinách žáků naší školy, nejlépe ve Valašské Polance(nevadí ani v jiných obcích).
Proto žádáme žáky, aby si o této možnosti promluvili s rodiči (zvažte své prostorové možnosti a jazykové dovednosti) a případní zájemci se  přihlásili  vedení školy a vyzvedli si přihlášku k ubytování studenta.

 

Ubytování:

Stážisti mohou být na pokoji i s nějakým členem rodiny, nemělo by se však stát, aby stážistky byly ubytované na jednom pokoji se staršími chlapci - mohlo by to pro ně být nepříjemné.

 

Stravování:

Rodiny by měly poskytnout snídani a večeři (obědy mají zajištěny ve škole)

 

Pravidla:

Vždy doporučujeme si v den příchodu se stážistou promluvit a dohodnout si nějaká pravidla, sdělit, jak to bude v rodině fungovat (například do kdy má být doma, aby mu měl kdo otevřít, obdobně tak odpoledne - od kdy bude někdo doma, aby stážista nečekal přede dveřmi; jak to bude fungovat se stravou, atd.)


Výlety:

Pokud by chtěla hostitelská rodina stážistovi vytvořit nějaký program, někam ho vzít na výlet, je to samozřejmě možné (a také od nich velmi milé). Je ale potřeba se ho na to dopředu zeptat, aby se nestalo, že rodina něco vymyslí a naplánuje a potom jim stážista řekne, že už má na daný den program. Stážisti se spolu často setkávají a i přes víkendy spolu jezdí na výlety do jiných měst a zemí; proto je potřebné, aby fungovala vzájemná komunikace.

 

Další informace:

Podrobnější informace o projektu

Více informací si můžete přečíst na webu http://aiesec.cz/pro-skoly/