Závěrečné shrnutí školního roku 2015-2016

Konec školního roku je "za pár" a tak můžeme hodnotit naše výsledky.

Vzděláváním na naší škole prošlo 240 žáků - 117 chlapců a 123 děvčat. Jen jeden žák bude konat opravné zkoušky, jinak všichni úspěšně postupují do vyšších ročníků.

O tom, že jsou naši žáci chytří, bystří a úspěšní, svědčí výborné výsledky ve vědomostních, sportovních a dalších soutěžích na úrovni okresu, kraje i celé republiky.

 

Např. 1. místo v okresním kole a účast v krajském kole přírodovědné soutěže Poznej a chraň, postup do krajského kola matematické olympiády, postup do celorepublikové fyzikální soutěže Výfuk, 2. krajské místo v logické olympiádě, postup do krajské zeměpisné soutěže Eurorébus, účast v krajském kole biologické olympiády, 3.krajské místo a 3.místo v mezinárodní taneční soutěži, účast v televizní soutěži Bludiště,

2.místo v mezinárodní fotbalové soutěži O pohár Závrší, 1. okrskové místo v sálové kopané, 2.krajské místo ve vybíjené, výborné umístění v krajském přeboru družstev v šachu, 1. místo v branném závodě Ležáky atd.

Také naši pedagogičtí pracovníci se mají čím chlubit. Získali jsme finanční podporu z OP VK z MŠMT na zkvalitnění výuky cizích jazyků, čtenářské gramotnosti a rozvoj technických dovedností žáků.

Na základě těchto operačních programů jsme vybavili čtenářské dílny a starou učebnu technických prací, 20 žáků se zúčastnilo studijního pobytu v Anglii.

Naopak v rámci projektu Edison přijeli zahraniční studenti netradičně vyučovat jazyk anglický na naši školu.

Snad se nám podaří i v dalších letech pokračovat v těchto vzdělávacích a výchovných aktivitách a tím motivovat naše žáky k tomu, aby chodili do školy rádi a s touhou po poznání.

Přejeme všem krásnou dovolenou a klidné prázdniny.

Pozn.: Foto ze závěrečného rozloučení najdete zde.