Přírodovědný klokan 2016

Ve středu 12.října 2016 proběhlo v jídelně naší ZŠ školní kolo celostátní soutěže pod názvem Přírodovědný klokan, kterého se zúčastnilo 38 žáků 8.-9.tříd. V testu žáci měli za úkol vybrat odpovědi z 24 otázek z matematiky, fyziky, chemie, biologie, zeměpisu i všeobecných znalostí. Měli prokázat své znalosti, vědomosti, ale i v nejedné otázce zdravě zariskovat, aby získali větší počet bodů, pokud by na otázku správně odpověděli.

 

S náskokem a zcela zaslouženě zvítězil Pavel Malík z 9.tř., který získal celkových 68 bodů a stal se nejúspěšnějším řešitelem ZŠ Valašská Polanka ve školním kole Přírodovědného klokana pro školní rok 2016-2017. Celkové 2.místo obsadila Patricie Hyžáková ziskem 59 bodů a na 3.místě se umístil David Žídek z 8.B, který získal 56 bodů a završil tak překvapivé pořadí na předních místech. Na shodném 4.místě skončily Ludmila Holbíková a Michaela Dostálová, které získaly 54 bodů.

Všem zúčastněným žákům děkuji za účast ve školním kole Přírodovědného klokana a těm nejúspěšnějším řešitelům blahopřeji k dosaženému výsledku.