Konec zimy ve znamení přírodovědných soutěží

Doba kolem jarních prázdnin byla ve znamení přírodovědných soutěží. Mladí přírodovědci soutěžili samostatně ve dvou kategoriích školního kola Biologické olympiády - v kategorii C starších žáků (8. a 9. tříd) se na třetím místě umístila Adéla Koňaříková z 8.B, druhý byl Jiří Mikuš z 9. ročníku a vítězkou se stala Hanka Kašparová z 8.A. V kategorii D mladších žáků (6.a 7. tříd) obsadila třetí místo Tereza Koňaříková ze 7.A, druhé místo Tereza Kropidlowská ze 7.B a vítězkou se stala Denisa Kovářová ze 6. ročníku.

 

Úspěšní byli naši žáci i v soutěži družstev, která proběhla na vsetínském zámku ve čtvrtek a pátek před prázdninami. Tradiční Jaloveček byl letos obohacen o zápolení týmů z druhého stupně. Naši školu zastupovala tři družstva z druhého stupně a jedno družstvo ze stupně prvního. Nejlepšího výsledku dosáhli páťáci, kteří se pod vedením pana učitele Černotíka umístili na skvělém druhém místě - velikou pochvalu si zaslouží Renda Hrabica, Zuzka Malíková, Verča Marečková, Jana Poláchová a Anežka Surá. Z druhého stupně byli nejlepší šesťáci - družstvu ve složení Daniel Mikuš, Nela Cedidlová, Denisa Kovářová, Gabriela Kozubíková a Vendula Šafaříková stupně vítězů sice o pár bodů unikly, ale jejich krásné čtvrté místo je určitě příslibem pro ročníky následující.

Všem soutěžícím děkuji za čas a úsilí při přípravě a těším se na další biologické zápolení - čeká nás soutěž Poznej a chraň a okresní kolo Biologické olympiády.