Školní výlet tříd 7.A + 7.B

V úterý 14.června jsme vyjeli na dlouho očekávaný školní výlet i my - sedmáci. Museli jsme vstávat brzo, hodní rodiče nás i auty přivezli až na nádraží ČD ve Valašské Polance, ale určitě to stálo za to. Vlakem jsme odjeli do Valašských Klobouk a hned po příjezdu jsme se vydali po trase naučné stezky na Královec.

Tam jsme měli možnost se pokochat překrásnou přírodou z rozhledny, která stojí na vrcholu Královce. Po sešupu dolů jsme se vydali strmou lesní cestou na protější vrchol Jelenovská, kde jsme se ubytovali na horském hotelu. Oběd přišel vhod, neboť jsme všichni museli načerpat další síly. Po krátkém odpočinku pokračoval odpolední program. Vlakem jsme dojeli do Brumova, kde jsme si v tělocvičně DDM mohli vyzkoušet, jak jsme na tom s obratností ale i s odvahou. Pokoušeli jsme se zdolávat různě náročné cesty na cvičné horolezecké stěně. A někteří z nás byli opravdu velmi šikovní. Překvapili nejen všechny ostatní ale především sami sebe.Na večeři na horském hotelu jsme měli slíbený bazén, což bylo pro mnohé velmi osvěžující. Až všichni opustili bazén, osušili se, šli jsme do klubovny hrát různé společenské hry, při kterých jsme se náramně pobavili.

Na druhý den byl budíček o půl osmé. Na snídani nám na hotelu připravili bohaté švédské stoly a hned po snídani jsme podnikli pěší túru přes vrchol Matka na zříceninu hradu Brumov a zpět. Po příchodu na hotel následovalo balení, úklid pokojů, oběd, po kterém jsme se vydali do Valašských Klobouk, kde byl krátký rozchod.Když už jsme stáli na nádraží a vyhlíželi vlak, měli jsme plnou hlavu vzpomínek na pěší túry, plno zážitků z horolezecké stěny, z bazénu i hradu Brumov.Děkujeme p.uč.Švirákové i p.uč.Nahodilovi za výlet, který se málem nekonal. Ale díky snaze našich učitelů jsme se přece jen podívali do okolního světa.

Výlet jsme si všichni moc užili a už se těšíme na další zážitky z příštích školních výletů.

"Na výletě se mi asi nejvíce líbila rozhledna na Královci. Viděli jsme z ní krásnou přírodu v okolí Valašských Klobouk"  (žákyně 7.A Novosadová Kateřina)

"Nejlepší byla asi cvičná horolezecká stěna. A také stolní fotbálek, který si s námi zahrála i p.uč.Šviráková" (žákyně 7.A Daňková Kačka, Nováková Eliška, Šimarová Jana a Koňaříková Tereza)

"Na výletě se mi moc líbilo. Největší zážitek pro mě byl prudký kopec k našemu hotelu. Líbily se mi i večerní společenské hry, které jsme všichni hráli" (žákyně 7.A Zichová Zuzka)

"Nejvíc se nám líbila túra na zříceninu hradu Brumov a zpět"  (žáci 7.A Tomík, Domča, Mates a Jirka)

"Na výletě se nám líbila horolezecká stěna a bazén. Na cvičné horolezecké stěně jsme si mohly vyzkoušet různé obtížnosti horolezeckých cest. A ti nejlepší pokořili i tu nejtěžší trasu! Výlet jsme si užily."  (žákyně 7.B třídy)