VÝFUK - zhodnocení

V letošním školním roce se naše škola opět zapojila do celoroční celostátní přírodovědecké (s převahou matematiky a fyziky) soutěže Výpočty fyzikálních úkolů, organizované studenty MFF UK Praha.

Zadání soutěžních příkladů a úkolů je pro všechny žáky 2. stupně ZŠ téměř shodné, ale vyhodnocení se děje po ročnících. Proto si každý může porovnat svůj bodový zisk nejen s vrstevníky, ale i se staršími spolužáky z celé České republiky. Na zapojení se do soutěže pro většinu žáků není nejnáročnější hloubka jejich vědomostí, nýbrž dlouhodobá, celoroční, svědomitá a termíny pro odevzdávání omezující práce.

Tyto podmínky skloubit dohromady se nejlépe podařilo Janu Hyžákovi z 8. A. Zároveň využil nabízené možnosti pro všechny řešitele - přihlásit se na letní tábor Výfuku. Vzhledem ke své celoroční práci, a tedy dostatečnému bodovému zisku, byl na tábor vybrán. Věřím, že po prázdninách se s námi podělí o své nové zážitky a zkušenosti.

Další odměnou pro řešitele je účast na Jarním nebo Podzimním setkání. Letošního Jarního setkání v Olomouci se zúčastnil Martin Ondruška z 6. ročníku. Své nové poznatky zúročil v hodině fyziky v referátě. Tím obohatil naši výuku a snad i vědomosti svých spolužáků.

Na celkové výsledky se můžete podívat od pátku 30. 6. na výsledkové listině.