3. ročník

Matematika - 3. ročník konference

 

Zdravím vás, tady máte odkaz na konferenci, která bude ve středu 29. 4. 2020  ve 13 hodin odpoledne. Moc se na vás těším.

Jitka Sedláčková is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

 

Topic: Jitka Sedláčková's Personal Meeting Room

 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/8697187124?pwd=dVNDSW9FMEJ4OW1JSUo1VGhmcWd4dz09

 

Meeting ID: 869 718 7124

Password: 7gKTPj

 

Anglický jazyk - 3. ročník

Hello children.

Z minulého týdne máme zopakováno, tak můžeme začít novou lekci. Budeme se učit o lidech. Nejbližší lidé jsou naše rodina.

Slovíčka „rodina“ si procvičte tady. Dobrovolný úkol je, že si můžete procvičit i jejich psaní (tamtéž).

Slovíčka v učebnici na str. 48, kde začíná nová lekce dole v rámečku.

V pracovním sešitě na str. 103 - opište slovíčka do sešitu.

Tady se podívejte na on-line učebnici 1 – picture dictionary, lesson 7, people

Pracovní sešit str. 62 cv. 2. 

cv. 1 – poslech zde (poslech č. 4). 

Pošlete mi, jak se Vám to podařilo :-).

Bye, bye.

Kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ,  736 227 427.

Matematika - 3. ročník

Ahojte milé děti a rodiče!

Zdravím Vás všechny v novém týdnu, který bude opět kratší a vy si užijete volnějšího svátečního pátku. Děkuji vám  rodičům za spolupráci a posílání splněných úkolů. Tento týden nás čekají další příklady na sčítání a odčítání do 1000 a to přičítání a odčítání  desítek typu....280 + 40 = _ , 280 + 45 = _ , 285 + 40 = _, 240 - 60 = _. Otevřete si učebnici na str. 79 a projděte si ústně cvičení č. 2 a 3.  Na další straně 80 si přečtěte cvičení č. 5. příklad 285 + 40 = _.  Pokusila jsem se natočit video 1, video 2  Snad vám také pomůže. 

Nyní si do školního sešitu vypočítáte na str. 80/ 8. Určitě to zvládnete, kdo potřebuje, napíše si příklad a výpočet pomocí rozkladu 195 +  30 = 190 + 30 + 5 = 220 + 5 = 225. Rozumíte tomu? Příklady si procvičíte v pracovním sešitě na str. 22 / 1, 2, 3, 4, 5

Podobně je tomu u odčítání čísel.  V učebnici na str. 81 / 1 je vysvětlený způsob odčítání příkladů typu 240 - 60 = _ , opět pomocí rozkladu  240 - 40 - 20 = 200 - 20 = 180. Ústně si projděte 81 / 2 , cvičení 81 / 3 je dobrovolné. Příklady si opět procvičíte v pracovním sešitě na str. 23/ 1, 2, 3, 4, 5

Už jsem slyšela dotazy, jestli si můžete počítat dál v sešitě  Počítáme zpaměti 2 . Určitě ano.  Každý z vás skončil někde jinde, typuji u sloupečků 97, 98, ..., tak si počítejte dál, každý týden aspoň 2 sloupečky a můžete si ty příklady na sčítání okořenit počítáním do 1000 a přidat k číslu nulu např.  z příkladu  44 + 39  bude  440 + 39 =    nebo 44 + 390 = ..., u odčítání  je to mnohem náročnější  82 - 35 = .... 820 - 35 = _ . Vyberte si jen jednodušší příklady, nechávám to na vás.

 Opakujte násobilku. Počítáme zpaměti 4 - sloupečky 25 , 26

Geometrie - v sešitě geometrie si procvičujte přenášení úseček podle videa. Přenášejte  aspoň tři různě dlouhé úsečky. V pracovním sešitě vypracuj úkoly na str. 44 /1 , 2. video 3 + video 4

Splněné úkoly mi prosím opět ofoťte a pošlete. Děkuji.

 Š Š K O R A N Í - dobrovolné pokračování - tzv. Kimova hra. Během 1 minuty se podívejte znovu na vyfocené obrázky v Kimově hře a co nejvíce si zapamatujte, Pak mi vše,(obrázky, geometrické útvary, slova, příklad) co jste z šišek viděli a zapamatovali si, napište nebo nakreslete na papír.  Vyfoťte a  pošlete..

Protože ve čtvrtek 30. 4.  je den, kdy se slétávají  Č - R - - - - -I - E, tady máte další dobrovolný úkol. Natrhejte léčivé bylinky a uvařte z nich pro vaši rodinu čaj. Jsem zvědavá, jaké bylinky natrháte. (Jahodové listí, kopřivy, petrklíče...). Můžete mi i nějakou ježibabu nakreslit, vytvořit a poslat. Určitě se vám bude líbit tato písnička  Pět ježibab/písnička s textem

Ve středu 29. 4. 2020 se těším na společnou konferenci ve 13 hod. Odkaz zveřejním v úterý, přidám ho navíc k domácím úkolům pod názvem Matematika  3 . ročník - konference. 

Moc se na vás všechny těším. Malé fotopřekvapení.

Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 605 777 584, messenger

Český jazyk - 3. ročník

Srdečné pozdravy pro všechny třeťáčky i jejich rodiče.

Děkuji Vám za poslané úkoly i za ohlasy na čtení příběhu Edudanta a Francimora. I když Vás nebylo mnoho, tak Vám načtu pokračování, abyste mohli třeba před spaním nebo při odpoledním odpočinku třeba i se sourozenci, rodiči i prarodiči poslouchat.

I naše první on-line hodina podařila. Jak jsme se domluvili, bude další hodina hned v pondělí ve 13 hodin odpoledne, na kterou si prosím připravte učebnice a sešity do českého jazyka. Odkaz na ni už máte v e-mailech. Tento týden bude ještě jedna hodina ve čtvrtek ve stejný čas odpoledne, a aby se Vám to nepletlo, tak Vám pošlu odkaz až ve středu.

A nyní již úkoly na týden.

Zopakujte řady vyjmenovaných slov – vyberte každý den cvičení z fialového sešitu. Nezapomeňte zdůvodnit a zkontrolovat.

Zopakujte si řadu slovních druhů. I na přeskáčku. Můžete to zkusit i takto (dobrovolný úkol).

Vyjmenujte, co vyjadřují podstatná jména a slovesa.

Vyjmenujte si pádové otázky. Napište si je do sešitu pod sebou. Můžete si je  zkusit procvičit i takto, což je dobrovolný úkol.

Pro ty ještě rychlejší tady.

Tento týden se naučíme opět i něco nového a to je číslo podstatných jmen. Je to opravdu jednoduché, takže se vůbec nemusíte bát. 

U podstatných jmen určujeme „JEDNOTNÉ“ a „MNOŽNÉ“ číslo. Když je osoba, zvíře, věc, vlastnost nebo děj jen jeden, jedna, jedno, tak je to číslo „JEDNOTNÉ“. A když je jich více, tak je to číslo „MNOŽNÉ“.

V učebnici na str. 75 si nejdříve přečtěte žlutý rámeček a pak splňte všechna cvičení 1 – 5 podle zadání (kromě cv. 1 a, b).

Čtení

Další kapitoly z knihy Karla Poláčka Edudant a Francimor. Kapitola 2, kapitola 3, kapitola 4.

Úkol po poslechu - dobrovolný.

KAPITOLA 3 - Zkuste si napsat diktát, který sice slečna učitelka psala na tabuli, ale Vy ho stejně jen slyšíte :-). Můžete ho vyfotit, nascanovat, poslat a já Vám ho oznámkuji. Budu dávat jen jedničky :-)

Psaní

Dokončete písanku pro měsíc duben – Pro chytré hlavičky.

Užijte si další prodloužený víkend a zeptejte se někoho staršího, jaký státní svátek vlastně slavíme.

Kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ,  736 227 427.

Prvouka - 3. ročník

Ahojte třeťáčci,
počasí je krásné, jděte do přírody, do lesa, a podívejte se , jak to tam vypadá. Snad tam nikdo nevyhazuje odpadky.
V učebnici na str. 61 se dozvíte, co je to odpad, jak se třídí, jak chráníme přírodu před znečištěním.
A proč jsou zřizovány národní parky a přírodní rezervace, botanické a zoologické zahrady.
Odpovězte na otázky v učebnici str. 62 kapitola 7 "Náměty k opakování".
Do sešitu napište odpovědi jen na otázku č. 4.
Pokud si nebudete vědět rady s úkoly, pište, volejte, jako doposud.
Přeji Vám krásný státní svátek - první máj.
 
Naděžda Hajdová
 
Kontakty:
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
tel.: 778 413 411