9. ročník

Chemie - 9. ročník

Zdravím Vás

Na tento úkol budete mít 10 dní, budu od Vás chtít na papír tvrdý A2 (může být i větší :-)) vypracovat "projekt" na dané téma. 

 - Chemie a zdraví

 - Chemie a zemědělství

 - Chemie a čistící prostředky

 - Plasty

 - Biotechnologie

 -  Umělá vlákna

  - můžete pracovat ve dvojicích, materiálů najdete všude mraky (učebnice, internet, apod.), jsem pořád na messengeru či mobilu, takže na mě můžete chrlit dotazy. Kreativitě, originalitě se meze nekladou...vyberte si téma, které je Vám nejbližší. Přikládám pro inspiraci fotografie projektů, které tvořili loňští deváťáci, ale jsem přesvědčen o tom, když jsem viděl Vaše práce do fyziky, že budete mnohem lepší. Až budete mít hotovo, klidně mně to můžete odprezentovat. foto

Informace k zápisovým lístkům

Zdravím Vás milí rodiče deváťáků a milí deváťáci.

Máme pro Vás několik informací pro upřesnění, protože některým z Vás už přišly dopisy ze středních škol.

Jak jste už četli na našem webu a slyšeli v televizi, přijímací zkoušky jsou odloženy. Budou se podle původního harmonogramu ministerstva školství konat nejdříve 14 dní po otevření škol, tj. v červnu.

Datum (kolem 24. dubna), kdy měly být známy výsledky přijímacích zkoušek a ředitelé měli vyhlásit výsledky přijímacího řízení (tj. jestli jste nebo nejste přijati), už neplatí. A to ani pro žáky, kteří psát přijímačky neměli. Žádná škola tedy po Vás nemůže chtít zápisový lístek. Ovšem pokud jste obdrželi dopisy z obou škol na obory bez maturity (na kterých tedy nebudete konat přijímací zkoušky), můžete zápisový lístek na střední školu odeslat.

Pokud jste ovšem podali přihlášku, kde máte jeden obor s maturitou a jeden bez maturity nebo oba maturitní obory, zápisový lístek na školu (na obor bez maturitní zkoušky) neposílejte. Vyčkejte na další informace z ministerstva školství o konání přijímacího řízení.

Zápisové lístky si mohou vyzvednout žáci nebo rodiče proti podpisu v kanceláři školy v úředních hodinách.

Anglický jazyk 9.ročník - Mgr. Natalia Tellerová

Hello,

how are you today?

 

Těším se na vás ve středu . Připravte otázky , poznačte si na papír případné nejasnosti , se kterými jste se potýkali v průběhu distanční výuky .

Budeme potřebovat slovní zásobu lekce 1. A, B plus fráze cv. 1 str. 12 v učebnici zde je poslech

Také 10 vlastních vět About quarantine - What we must, mustn´t, don´t have to, should , shouldn´t do  now.

Hodina proběhne ve středu  29. 4. v 11:00.  

Zde je odkaz pro vstup do hodiny (bude funkční od 11:00):

https://zoom.us/j/5611284045?pwd=Y3FPR0pzZGNIT1hyTUtIK2pTRmd0QT09

 

See you soon!

Tellerová

Fyzika - 9.ročník

Zdravím devítko :)

   Nejprve chci pochválit ty, kteří mi projekt již poslali! Je vás poskromnu, ale referáty jsou krásné (prosím o doručení do školy na výstavu na chodbu). Zbytek bych prosila o dodání vašich projektů co nejdříve, jinak se vám to začne kupit!

Tak a jak jsem psala, zdrojů energie se ještě nezbavíme, jelikož máte načtené a nastudované výhody a nevýhody! Tento týden se zamyslete nad zdroji energie a napište mi který zdroje energie by jste vystavěli, či využívali, kdyby jste měli na starost zastavěnou oblast (vaši vesnici) a proč jste si ho zvolili. Jste podnikatelé, nejste limitování ekonomicky. Popřemýšlejte, který zdroj energie by byl pro vaši oblast to nej!

Vaše odpovědi a odůvodněné názory mi pošlete na mejl: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., či na messenger (Šviráková Katka) či na školu v pyžamu: https://www.skolavpyzamu.cz/qgaz4

Třídnická hodina - 9. ročník

Zdravím Vás, třídnická hodina bude zítra v 9:00, pokud máte nějaké dotazy, podněty či připomínky tak si je nachystejte.

 

Aleš Cernotik is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Aleš Cernotik's Personal Meeting Room

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/3252821587?pwd=MWFXZVBlZTlvU3NhbDg0Ym02VVZvZz09

Meeting ID: 325 282 1587
Password: 4hTxZp