3. ročník

Anglický jazyk - 3. ročník

Hi children.

Budeme hodně opakovat slovíčka – takže pojďme listovat učebnicí :-).

Umět i napsat musíte umět – čísla 1 až 10 (str. 6), čísla 11 až 20, školní potřeby (str. 8), barvy (str. 10), hračky (str. 16), jídlo (str. 24, 32), nábytek (str. 40), rodina (str. 48).

Budeme také opakovat – „I like …“, „I don´t like …“

Abeceda – zopakujeme si abecedu – (úkol z prvního týdne distanční výuky: hláskovat řadu hlásek v abecedě) – např. podle písničky

Nebo LÉPE tady, kde si u každého písmena můžete kliknout na modrý „rozhlas“ 

POZOR – písmeno „z“ se učíme podle anglické výslovnosti jako „zed“ (ne jako „zí“)

Měli byste umět vyhláskovat své jméno – Libuše – el, aj, bí, jú, es, í

Stále je aktuální úkol – POPIS – viz minulý týden. Můžete mi to poslat ke kontrole (vyfotit) dříve, než se to začnete učit zpaměti. Je to popis, tak si ukazujte na hlavu a popisujte oči, uši, ústa, vlasy, nos. Klidně na přeskáčku, ale správně. Pozor na to, co je jednotné nebo množné číslo.

Když to budete umět, tak se nahrajte na video a pošlete.

See you.

Marta Pecárová

Kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ,  736 227 427.

Český jazyk - 3. ročník

Mnoho pozdravů Vám moji milí třeťáčci i Vašim rodičům či prarodičům, kteří s Vámi pracují. Tyto úkoly jsou určeny pouze těm, kteří nebudou chodit do školy a stále se budou učit doma. Budeme na Vás myslet, jak se Vám daří a Vaši práci budu stále kontrolovat, když mi ji budete posílat na moji e-mailovou adresu nebo messenger.

Stále si opakujte tyto body (viz minulý týden – i se správnými odpověďmi). Vyjmenujte, určujte, zdůvodňujte:

1. Hlásky

2. Vyjmenovaná slova http://www.rysava.websnadno.cz/Cesky-jazyk-3rocnik.html (a také ve fialovém sešitě „Procvičování pravopisu pro 3. ročník ZŠ)

3. Slovní druhy

4. Pády

5. Co určujeme u podstatných jmen? (čtyři cvičení - rod, životnost, číslo)

6. Co určujeme u sloves? (tady a tady)

A teď si ještě procvičte u sloves ČAS. Učebnice na str. 83 – přečtěte si znova žlutý rámeček. Ústně udělejte cv./1, 2. Na straně 82 cvičení 3 podle zadání napište do sešitu/na papír a prosím pošlete ke kontrole stejně jako cv. 4, 5  na str. 83.

Dobrovolný úkol – čas si procvičte i tady.

SLOH – úkol z minulého týdne jste všichni neposlali, takže připomínám – POŠLETE. (Učebnice na str. 82 – cv. 4 / c)  - sestavit si osnovu pro JEDNU pohádku, kterou si napíšete do sešitu čtení/sloh (pokud ho máte doma) a doufám, že si taky nakreslíte nějaký obrázek. Nezapomeňte na datum a nadpis :- ).

 

Psaní – dokončit celý květen.

Čtení – V čítance na str. 154, 155, 156, 157 přečtěte a ústně splňte úkoly pod článkem. Na zvířátka ze strany 155 můžete hledat i na internetu.

Do 10. června mi pošlete vyfocený / nascanovaný čtenářský deník. Tak aby tam bylo všech pět knih.

Kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ,  736 227 427.

Prvouka - 3. ročník

Ahojte, třeťáčci, kteří nepřijdete zítra do školy a zůstáváte doma,
od příštího týdne budu posílat úkoly na web jen pro vás. Snažte se držet krok se spolužáky, kteří chodí do školy. Ty označené úkoly posílejte na email. Jako vždy opravím, vyhodnotím.
Volejte, pište, odpovím.
 
Děkuji a přeji hezký týden.
 
 
Naděžda Hajdová
Kontakty: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
tel.: 778 413 411
 
PRVOUKA
 
Budeme opakovat v učebnici kapitolu č. 8 str. 63 - 65 Člověk - lidské tělo.
Kdo z vás ještě nemá splněné úkoly v pracovním sešitě str. 52, 53, tak si je doplňte tento týden.
Pokud jste ještě neposlali minulé úkoly, prosím, pošlete. Děkuji.
 
 
 

Matematika - 3. ročník

Milí moji třeťáci, 

všechny vás moc zdravím. I když většinu z vás potkám ve škole, tak možná už víte, že vaši celou skupinu bude všechny předměty vyučovat vaše paní učitelka třídní. Předala jsem ji všechny informace a pokyny, co je třeba z matematiky procvičit, upevnit a probrat do konce školního roku.

Z opakování to určitě  bude NÁSOBILKA, PAMĚTNÉ I PÍSEMNÉ SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100, ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA 10, 100, SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 1000, SLOVNÍ ÚLOHY, RÝSOVÁNÍ ÚSEČKY, PŘÍMKY, POLOPŘÍMKY, KRUŽNICE, TROJÚHELNÍKU. Pak budete pokračovat dál. Postupně si vyberu a zkontroluji i vaše pracovní sešity, tak pokud vám ještě něco chybí dopočítat, dokončete práci.

Nyní úkoly pro DOMOŠKOLU - pro ty, co zůstávají doma. Budou stejné jako ve škole. Hlavně si opakujte vše, co jsem vám výrazně napsala.

V učebnici si projděte stránky 90, 91, 92. Týkají se násobení a dělení 10, 100. Do školního sešitu pak vypočítejte 92 / 4 pouze modrý sloupec

Dále si školního sešitu přepište a vypočítejte tyto příklady:

PÍSEMNĚ NAPIŠ POD SEBE TYTO PŘÍKLADY, VYPOČÍTEJ A PROVEĎ ZKOUŠKU.

39 - 16 =_         50 - 28 = _       92 - 45 = _          83 - 78 = _

V pracovním sešitě vypočítáte celou stránku 28 , určitě zvládnete i celou str. 29/1, 2, 3.

ÚKOLY 29/4,5,6 SI SPOLU PROBEREME SPOLEČNĚ na online hodině. Pokud se nepřihlásíte, vypočítejte si příklady sami. Prosím ofotit a poslat.

Počítáme zpaměti 2 - pokračujte a vypočítejte další dva sloupečky. Můžete si dle libosti i k příkladům přidávat nulu. Např. 35 + 27 změníte na 350 + 27 = _

Počítáme zpaměti 4 - sloupeček 34, opět k příkladům přidáváte 0.

Geometrie:

Do sešitu geometrie si zkusíte na jednu celou stránku postupně narýsovat tyto zadané úkoly . Nezapomeňte mít ostrou tužku a vše řádně označit.

1. úsečku /AB/ = 47 mm

2. přímku m

3. kružnici k (S, r =3 cm)

4. trojúhelník KLM, /KL/ = 7 cm, /LM/ = 6 cm, /KM/= 5 cm. Nezapomeňte na náčrt.

Prosím ofotit a poslat.

Naše online hodina bude ve středu 27. 5. 2020  ve 13 hod. Připravte si prosím opět učebnici, pracovní sešit, školní sešit a hlavně dotazy, co budete potřebovat vysvětlit, vědět. Těším se na Vás. Odkaz je stále stejný,

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/8697187124?pwd=dVNDSW9FMEJ4OW1JSUo1VGhmcWd4dz09

 

Meeting ID: 869 718 7124

Password: 7gKTPj

Dobrovolný úkol do výtvarky. Na loukách nyní rozkvétají krásné luční květiny - kopretiny, zvonky, ...Zkuste mi nakreslit nějaký pěkný obrázek. Zpívejte a opakujte si valašské písničky. Podívejte se na toto vystoupení Vsacánku.

Mějte se moc hezky a věřím, že to doma vše zvládnete.

kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 605 777 584, messenger