9. ročník

Русский язык , 9 ый класс

Всем привет !

Как ваши дела?

Tento týden začneme probírat zdravý způsob života . Co děláme nebo co neděláme pro své zdraví.

Následující  výrazy rozdělíte na prospívající a neprospívající našemu  zdraví , zapíšete do malých sešitu a zašlete mi to na mail  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

ПИТЬ МАЛО ВОДЫ,   СПАТЬ 8-9 ЧАСОВ В СУТКИ ,  ЛОЖИТЬСЯ  СПАТЬ В 12 ЧАСОВ НОЧИ, ЕСТЬ МНОГО СЛАДКОГО , НАХОДИТЬСЯ НА СВЕЖЕМ ВОЗДУХЕ,  ЗАНИМАТЬСЯ ГИМНАСТИКОЙ , МНОГО ДВИГАТЬСЯ , ЗАНИМАТЬСЯ СПОРТОМ, ИГРАТЬ В КОМПЬЮТЕРНЫЕ ИГРЫ, КУРИТЬ , ССОРИТЬСЯ С ДРУЗЬЯМИ , ХОДИТЬ В МОКРОЙ ОБУВИ , ЕСТЬ ОВОЩИ И ФРУКТЫ , ЗАГОРАТЬ , ПЛАВАТЬ , ХОДИТЬ В САУНУ , ПИТАТЬСЯ В ФАСТФУДЕ.

 

Můžete v sešitě rozdělit do dvou sloupců .

Zde je video na toto téma. 

Tak trochu na téma izolace - tady máte píseň ZDE 

A pro pobavení kreslený příběh zde 

 Пока ! Пока!

Německý jazyk - 9.ročník

Zdravím deváťáky. Úkoly z německého jazyka vám dávám až dnes, ale rozhodně nic neztratíte. Na procvičení máte ještě 6 dní, abyste si všechny úkoly vyplnily. Takže vzhůru do posledního květnového týdne...

1.Slovíčka 3.lekce už umíme i pozpátku, viďte?

2.Opakujte si stále časování sloves, vůbec to není na škodu. Věřte mi.

3.V učebnici si zopakujte na str.30 cv.7, na str.31 cv.8, 9+10 a na str.32 cv.11+12

4.V PS si na str.30 zopakujte cv.9,10+11

5.A vracíme se znovu na procvičování slovíček hrou. Vyberte si jakékoliv 3 témata a zkuste si zopakovat jednotlivá slovíčka z těch témat už naučeným postupem: procvičování slovíček s obrázky - procvičování slovíček. Posílám odkaz. Jak jste byli úspěšní?

Mějte se fajn a zase za týden. Tschüss. Honza Nahodil.  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zeměpis - 9.ročník

Zdravím deváťáky a přeji jim pohodový týden. V učivu o jednotlivých krajích se pomalu blížíme na Moravu. Dnes si něco povíme o kraji Královehradeckém.

1.Orientace na mapě ČR stále platí!!!

2.Na mapě ČR v atlase si ukažte Královehradecký kraj z hlediska polohy, povrchu, vodstva, ukažte si jeho důležitá města a na dalších mapkách i mnoho přírodních či historických zajímavostí, které se v tomto kraji nachází. Do sešitu si zapište zápis.

3.Posílám vám k nahlédnutí i zajímavá videa, která nás zavedou do Královehradeckého kraje. První video ukazuje pramen Labe v Krkonoších. A druhé video nám ukazuje a poučuje vás o známém díle Boženy Němcové - Babička, které je situováno do Babiččina údolí.

Mějte se všichni fajn, loučím se s vámi a kdyby....tak na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Matematika 9.ročník

Zdravím matici,

 

    tak musíme pokročit nejen v přijímačkách, ale i v učivu! Takže doufám, že všichni již umí zkracovat lomené výrazy a podmínky řešitelnosti!

Dělení lomených výrazů - nové učivo

- přečtěte si v učebnici strany 108-109

- koukněte na video, a taky tohle 

- další možné vysvětlení najdete zde (strana 6)

- vypočítejte mi tento pracovní list a pošlete, či odevzdejte

TI, CO NEPÍŠÍ PŘIJÍMAČKY:

- vypočítejte a pošlete mi tenhle pracovní list, jsou to zlomky ze začátku 7.třídy tak bez chyb!!

Vše mi posílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., či na messenger.

Český jazyk - 9. ročník

Ahoj deváťáci ( tedy zbytky, které zůstávají doma).

Musím konstatovat, že počet úkolů, které jste mi poslali, se rovná nule. Že by mě to příliš motivovalo k  psaní těchto řádků, to se říct nedá. Ale na rozdíl od vás si svou povinnost splním. Takže, přestože netuším, jestli někdo z vás dělal ty úkoly z minulého týdne, napsala jsem řešení. Ještě si ho ale nechám v záloze, na web dám až příští pondělí. Ty úkoly pošlete během tohoto týdne. Pošlete jen jeden, buď JAZYKOVÝ ROZBOR nebo 8/95.

Jinak zde jsou další úkoly:

1. Podtrhněte v textu přívlastky, určete shodný a neshodný.

2. Napište si cv. 9/96

3. Dále si napište 4a)/ 89

4. Pošlete čtenářské deníky.

Tak buďte v tomto týdnu aktivnější a dejte o sobě vědět. Zdravím M. Blažková. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.