2. ročník

Doporučené úkoly k domácímu procvičování pro 2. ročník na období od 15. 6. do 19. 6. 2020.

Dobrý den, zdravím všechny děti a rodiče. Děkuji za krátké zprávičky o průběhu vašeho vzdělávání v distanční výuce a jsem ráda, že se vám daří. Tento týden se soustředíme na opakování psaní velkých písmen u jmen vlastních a místních, na opakování násobilky a také se vrátíme k opakování příkladů sčítání a odčítání do sta s přechodem přes základ 10. V prvouce si zopakujeme, jak se chovat v případě mimořádných událostí (povodeň, požár).

Český jazyk: Na straně 88 v učebnici je ve žlutém rámečku pravidlo, které platí při psaní vlastních jmen osob a zvířat. Máte za úkol si toto pravidlo přečíst a zapamatovat. Pak do modrého (červeného) sešitu vypracujte cvičení 4 na téže straně. Na další straně (89) najdete pravidlo, které je opět napsáno ve žlutém rámečku a týká se psaní jmen místních (těch, které pojmenovávají určité místo). Také toto další pravidlo si dobře zapamatujte. Do modrého (červeného) sešitu si napište 3. cvičení na straně 89.

V písance pokračujte na stranách 36 a 37.

V čítance čtěte na stranách 147, 148, 149, 150, 151.

Pro úkoly navíc klikněte ZDE.

V matematice si dopočítejte sloupečky s násobilkou do 7. 

Pro opakování násobilky klikněte ZDE.

Pro opakování sčítání a odčítání do sta klikněte ZDE.

V prvouce se podívejte na tato dvě videa a pak se pokuste nakreslit dva obrázky o tom, jak byste se měli zachovat v případě povodně nebo požáru. Obrázky mi můžete poslat na můj e- mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. K závěrečnému opakování učiva využijte stranu 53 a 54 v pracovním sešitě.

Povodeň ZDE.

Požár ZDE

Ještě na závěr připomínám své telefonní číslo: 737 397 264.

Krásný týden vám přeje vaše třídní učitelka Vlasta Ibříšková.