1. ročník

Doporučené úkoly pro 1. ročník na období od 22. 6. 2020 do 26. 6. 2020

Zdravím rodiče a všechny děti, které se učí doma. Máme tady poslední školní týden a s ním i poslední domácí úkoly. Ve Slabikáři budeme pokračovat v procvičování čtení. Začněte na straně 105 čtením o našem hlavním městě Praze. Někteří z vás už Prahu navštívili a po přečtení textu si uvědomíte, které památky jste viděli nebo navštívili (připomenou vám je obrázky). Pokud jste v Praze ještě nebyli, nevadí, jednou se do Prahy určitě podíváte. Na straně 110 si přečtěte text „Domov“. Je to tak i u vás doma? Nezapomeňte si také přečíst básničku „Kamarádi“. Na straně 111 čtěte věty, ve kterých vyhledávejte písmenko „d“ (zakroužkujte ho modře), písmenko „b“ (zakroužkujte červeně) a písmenko „p“ (zakroužkujte zeleně). Dále si přečtěte domečky a rozhodněte, kde žijí zvířátka (dvojice slov spojte nebo vybarvěte). Na straně 112 si přečtěte příběh o Petrovi a Leně. Zvládnete vyluštit hádanky pod textem? Se Slabikářem se rozloučíme na poslední straně 119, kde si přečtěte moc pěknou básničku „Nashledanou, první třído“ a pokuste se vyluštit tajenku v křížovce. Strany, které jsme vynechali, si také můžete někdy přečíst, třeba o prázdninách až budete mít dlouhou chvíli. I ve psaní už umíte napsat všechny malé i velké tvary psacích písmen i všechny slabiky s měkkým „i“, tvrdým „y“ a s „ě“. Zkuste si své znalosti prověřit formou diktátu, který vám rodiče nadiktují. V písance budete pokračovat na straně 29, 30, 31, 32 a 33 opisem a přepisem slov. Komu z vás se bude chtít, může si písanku během prázdnin dopsat celou.   

Kdo máte zájem o úkoly k procvičování navíc, klikněte ZDE.

V minulém týdnu jste se v prvouce seznámili s druhy dopravních prostředků, v tomto týdnu si toto učivo ještě procvičíte v pracovním sešitě na straně 52 ve cvičení 2. Dále si ještě můžete zopakovat dopravní značky a přecházení vozovky ve cvičení 1 a 2. Posledním učivem prvouky je učivo o létě. Léto začíná 21. června, letními měsíci jsou červen, červenec a srpen. Prohlédněte si obrázek na straně 53 a podle obrázku vyprávějte o létu. Nyní si prohlédněte krátké video, ve kterém se dozvíte užitečné rady o tom, jak si bezpečně užít léto. Pro spuštění videa klikněte ZDE. V letním období bývá také zvýšené riziko povodně a požáru. Jak se zachovat v těchto situacích vám zprostředkují dvě krátká videa. Povodeň ZDE, požár ZDE.

Tak to už jsou úplně poslední domácí úkoly pro tento školní rok. Přeji Vám krásné a pohodové prázdniny a ve druhé třídě se na Vás všechny budu moc těšit. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, volejte na telefonní číslo 724 471 527 nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Na závěr školního roku se s Vámi loučí třídní učitelka Eva Matušová i s dětmi, které chodí do školy.