6. ročník

Zeměpis - 6.ročník

Ahojte šesťáci,

všechny vás pozdravuji v posledním týdnu tohoto školního roku a zvlášť zdravím především ty žáky, kteří zůstali doma na distanční výuce a nebyl jsem s nimi v kontaktu ve škole. Děkuji vám všem za zodpovědný přístup při plnění jednotlivých úkolů v zeměpise, za zápisy ve vašich sešitech, za zhlédnutí všech videí, které jsem vám posílal. Především ti, kteří se zodpovědně připravovali, to budou mít v září jednodušší. V září budeme opakovat, získáte mnoho známek. A já pevně věřím, že to zvládnete a neuděláte si ostudu.

Mějte se fajn a snad se ještě ke konci školního roku všichni uvidíme. Třeba při focení. Zdraví Honza Nahodil

Matematika 6.ročník

Zdravím šesťáci :)

   Tak máme tady poslední týden distanční výuky. Většina z vás již polevila a proto vám už jen dám nějaké odkazy na procvičování matematiky šestého ročníku.

   Chci pochválit všechny, kteří se zapojili do distanční výuky a snažili se pochopit a procvičit daná matematická témata. Také chci poděkovat rodičům, či sourozencům, kteří si oživili matematiku šestého ročníku a pomáhali vám :)

Procvičování:

- cvičení online

- umím matiku

- matematika hrou

- testy

- ZŠ Dobřichovice

 a další. 

Nezapomeňte, že matematika je všude kolem nás a matematiku potřebujeme k životu (dopočítat čas, kdy zvoní, vypočítat si průměr známek, spočítat si, zda mám všechny učebnice a nebo spočítat kolik mi mají vrátit v obchodě, za jak dlouho mi jede bus, kolik budu platit aj.). Také je dobré mít na paměti, že matematiku stavíte jako pyramidu (musíte mít pevné základy).

Na obrázku máte ochutnávku učiva ze sedmého ročníku, kde vidíte, že matematika je při cestách na prázdniny či na dovolenou :)

Všem vám přeji krásné prázdniny s mnoho zážitky :) Vraťte se nám do školy s úsměvem na rtu a s plno příklady do matematiky z vašich prázdnin :)

Mgr. Kateřina Šviráková

Český jazyk 6

Zdravím Vás šesťáci!

                Tak tu máme poslední týden, ve kterém se v tomto školním roce budeme učit. Vašim úkolem bude se věnovat souhrnnému opakování, které máte na konci učebnice českého jazyka.

                Musím Vás všechny moc pochválit, protože distanční výuku jste zvládli velmi dobře.  Mnozí jste se také připojovali na videokonference, při kterých jsme si mohli vysvětlit nové učivo, což bylo jednodušší, než vše složitě popisovat. Nyní je načase poděkovat také Vašim maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům, starším sourozencům a všem, kteří Vám s distanční výukou pomáhali.

                Mějte se o prázdninách krásně, loučí se Irena Filgasová.

P. S. Taky o prázdninách čtěte, čtěte a ještě jednou čtěte.

Dějepis, 6.ročník

Ahoj šesťáci,

tento týden dokončíme učivo o starověkém Římu. Skončili jsme punskými válkami a nyní si nastudujte učivo o konci římské republiky, také o císařství a jeho jednotlivých vládcích. Učivo najdete na str. 100 - 112. Soustřeďte se hlavně na žluté rámečky - shrnutí. ZDE NAJDETE POSLEDNÍ ZÁPIS TOHOTO ŠKOLNÍHO ROKU!

Hurá, radujte se, protože máme probráno téměř vše. Jen malý kousek starověkého Říma vás čeká v příštím školním roce. Děkuji všem, kteří  pracovali, zároveň doufám, že vás to snad i celkem bavilo.

Přeji vám krásné prázdniny! 

                                                                                                                      M. Blažková.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Přírodopis - 6. ročník

Zdravím, domácí přírodovědci...

Tento týden už pro vás nemám žádný klasický úkol - pouze jeden úkol výzkumný ve stylu "Jděte ven." S vašimi spolužáky jsme ho vyzkoušeli v jedné hodině ve škole...Jen budete muset počkat, až se vylepší počasí. 

Budete potřebovat tužku, pastelky, nějakou pevnou podložku na psaní a znalosti lučních rostlin, popřípadě svůj sešit. Na louce si najdete libovolné tři druhy lučních rostlin (které poznáte), ideálně takové, které mají barevné květy - žluté, červené, fialové, modré....A dál už budete postupovat podle návodu na pracovním listu - vyzkoušíte, jak květy malují, a jestli všechny listy rostlin mají stejnou zelenou barvu.

Koho to bude bavit, nemusí se omezovat počtem 3, ale bádá, dokud bude chtít...Budu moc ráda, když mi výsledky svého lučního pokusu pošlete.

Pro připomenutí - pracovní list lučních rostlin, názvy byste měli znát...

Kdo by si chtěl naopak malovat doma, může zkusit dobrovolný úkol z předchozích týdnů - motýly.

I tento úkol ale jde pojmout jako venkovní - můžete nejprve pozorovat nebo vyfotit motýly na louce.

Už zbývá jen poděkovat těm, kteří doma pracovali dobře, někteří dokonce naprosto skvěle - samostatnost, kterou jste prokázali na distanční výuce, se vám určitě neztratí a bude pro vás velkou výhodou, a to nejen v přírodopise.

Všem přeji krásné prázdniny, za sebe doufám, že spoustu dní strávíte venku - na loukách, v lese nebo u vody, a pokud mi budete chtít stále posílat vaše přírodopisné postřehy, zážitky nebo fotky, budu se těšit...Mějte se...Čauky, mňauky...Magda

Další články...

  1. Anglický jazyk- 6. ročník